Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Sam Mendes osvojio Director's Guild Award za svoj ratni film 1917
DGA su obično najbolji pokazatelj nadolazećih Oscara, a "1917" je ionako jedan od najvećih favorita

Sam Mendes osvojio Director's Guild Award za svoj ratni film "1917"

Foto: PR Photos

Redatelj Sam Mendes osvojio je najveće priznanje na 72. po redu Directors Guild of America Awards (DGA Awards) za svoju ratnu dramu 1917 koja je po mnogima siguran dobitnik najvećih nagrada na nadolazećim Oscarima.

Mendes je u svom govoru nahvalio i ostale nominirane u svojoj kategoriji (Bong Joon Ho, Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Taika Waititi) te izrazio zahvalnost što ih je imao priliku bolje upoznati: "Čuti o čemu drugi redatelji razmišljaju i o čemu pričaju, to je slično kao kod alkoholičara. Shvatiš da svi prolaze kroz iste probleme i to nadahnjuje", rekao je.

DGA nagrade obično su najbolji pokazatelj za nadolazeće Oscare: samo sedam nije kasnije dobilo Oscara, a zadnji put kad su se dvije nagrade u potpunosti razišle bilo je 2013. godine kad je Ben Affleck osvojio nagradu za Argo koji uopće nije bio nominiran za Oscara.

Što se tiče ostalih dobitnika, Nicole Kassell osvojila je nagradu za najbolju režiju u dramskoj seriji i to za epizodu It’s Summer and We’re Running Out of Ice iz serije Watchmen, Bill Hader za najbolju režiju u humorističnoj seriji za epizodu ronny/lily za seriju Barry, Johan Renck nagrađen je za režiju serije Černobil u kategoriji filmova za televiziju i limitirane serije, a za režiju dokumentarca nagradu su dobili Steven Bognar i Julia Reichert za American Factory. Puni popis dobitnika i nominiranih pogledajte na službenoj stranici.

1917 od 9. siječnja igra i u hrvatskim kinima, a diljem svijeta zasad je ukupno zaradio oko 155 milijuna dolara.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala