Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Robert Downey Jr. nije privukao publiku kao doktor Dolittle
Ovo je njegov prvi glumački projekt nakon Marvela, a nije baš oduševio kritiku i publiku

Robert Downey Jr. nije privukao publiku kao doktor Dolittle

Foto: YouTube

Studio Universal uložio je veliku svotu za svoj najnoviji film Dolittle, ali prema prvim brojkama čini se da ih čeka priličan gubitak.

Robert Downey Jr. za svoj prvi glumački projekt nakon Marvela i Završnice odabrao je film Dolittle, obiteljsku komediju o poznatom doktoru Dolittleu koji može razgovarati sa životinjama i koji u najnovijem filmu kreće u (još jednu) epsku avanturu.

Universal je film napravio na budžetu od velikih 175 milijuna dolara da bi prvi vikend zaradili samo 30 milijuna dolara u Sjevernoj Americi i oko 27 milijuna u ostatku svijeta (ukupno samo 57 milijuna) pa neki stručnjaci zaključuju da bi gubitak mogao iznositi oko 100 milijuna dolara. Vijest o lošem startu je tim gora za Universal jer su u prosincu već imali jedan veliki promašaj: riječ je o mjuziklu Cats koji je također poslovao s gubitkom, ali nasreću bio je napravljen s maksimalno 95 milijuna dolara pa mu gubitak broji samo oko 70 milijuna dolara.

Ipak, Dolittle ima još šanse i to na međunarodnom tržištu jer ovaj četvrtak počinje igrati na 20 tržišta uključujući Francusku, u Ujedinjeno Kraljevstvo stiže prvi tjedan veljače, a u Kinu 21. veljače. Filmu ne pomažu ni prilično loše kritike koje su najviše usmjerene na loš odrađen CGI sa životinjama, a na portalu Rotten Tomatoes ima samo 18%.

Režiju i scenarij filma Dolittle potpisuje Stephen Gaghan, a u hrvatskim kinima je s prikazivanjem počeo 16. siječnja te ga možete pogledati u originalnoj i sinkroniziranoj verziji.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala