Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zlatni globus 2020: dominacija Bilo jednom... u Hollywoodu
Među glumačkim nagradama nije bilo previše iznenađenja, najviše je iznenadio film "1917" Sama Mendesa

Zlatni globus 2020: dominacija "Bilo jednom... u Hollywoodu"

Ovog vikenda dodijeljene su prestižne filmske i televizijske nagrade Zlatni globus, dodjela nagrada koja obilježava početak sezone dodjela, a ujedno se gleda i kao uvertira za Oskare.

Veliki pobjednik večeri bio je film Bilo jednom... u Hollywoodu, koji je osvojio tri nagrade, uključujući onu za scenarij za Quentina Tarantina, najboljeg sporednog glumca za Brada Pitta i najbolji film - komedija ili mjuzikl.

Jedno od najvećih iznenađenja večeri bio je film 1917, koji je osvoji nagradu za najbolji film u kategoriji drame, a Sam Mendes odnio je kući nagradu za najboljeg redatelja, pobijedivši Matina Scorseseja i Bonga Joon-hoa, kao i filmove Marriage Story i The Irishman.

Što se tiče glumačkih nagrada, tu nije bilo previše iznenađenja. Joaquin Phoenix odnio je nagradu za najboljeg glumca u drami dok je Renee Zellweger odnijela nagradu za najbolju glumicu, što ih je samo potvrdilo kao favorite i za Oskare. Najboljom sporednom glumicom u proglašena je Laura Dern za film Marriage Story.

Što se tiče kategorija komedije i mjuzikla, Taron Egerton iznenadio je pobjedom za svoju izvedbu u filmu Rocketman, dok je najboljom glumicom proglašena Awkwafina za film The Farewell.

Što se televizijske strane tiče, HBO i dalje drži nadmoć s četiri osvojene nagrade, uključujući one za najbolju limitiranu seriju za Černobil i najbolju dramsku seriju za Succession. Što se tiče kategorija komedije, serija Fleabag okrunila se nagradama za najbolju humorističnu seriju, a Phoebe Waller-Bridge za najbolju glumicu u komediji. Ramy Youssef osvojio je nagradu za najboljeg glumca za izvedbu u seriji Ramy. Netflix je dobio samo jedno priznanje, koje je otišlo u ruke Olivije Colman za seriju The Crown.

Cjelokupan popis dobitnika možete provjeriti na službenim stranicama Zlatnih globusa.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala