Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Universal odustao od filma Cats
Studio je maknuo film sa službene stranice na kojoj navodi svoje filmove koje smatraju 'dostojnim' nominacijama za nagrade

Universal odustao od filma "Cats"

Foto: YouTube

Jedan od najdugovječnijih mjuzikala u povijesti Broadwaya Cats, autora Andrewa Lloyda Webbera, nije uspio postići uspjeh u svojoj igranoj verziji, štoviše čini se da je u pitanju jedan od najvećih ovogodišnjih filmskih promašaja.

Igrani film Cats u američka je kina stigao 19. prosinca i prema prvim brojkama je doživio potop (prvi vikend je zaradio manje od 11 milijuna dolara u cijelom svijetu), a iako se očekivalo da će otvaranjem na 37 novih međunarodnih tržišta film postići neki veći uspjeh to se nije dogodilo. Napravljen s budžetom od 95 milijuna dolara (bez marketinga) film je u nepunih 10 dana zaradio samo 15 milijuna dolara u cijelom svijetu, a kako bi studio Universal nekako spasio stvar poslao je u kina bolju verziju (bolji vizualni efekti), no niti to nije uspjelo.

No, sad je Universal povukao još jedan potez po kojem je jasno da je skoro pa odustao od ovog filma. Naime, Cats se više ne nalazi na Universalovoj službenoj stranici For Your Consideration, stranici kakvu ima svaki studio na kojoj ističe filmove koje smatra pogodnima i kvalitetnima za nominaciju za razne nagrade (posebno za Oskare čije se nominacije očekuju) te na kojima navodi sve važne informacije o filmu i gdje se može pogledati. Variety navodi da prema njihovom izvoru film nije dostupan ni na streaming platformi na kojoj članovi Akademije mogu pogledati sve potencijalne kandidate za nagradu Oscar. Čak niti jedina originalna pjesma iz filma, Beautiful Ghosts, nije na popisu za nominacije za Oskara, iako je dobila nominaciju za najbolju originalnu pjesmu za Zlatni globus.

Režiju filma potpisuje Tom Hooper, a glumačku ekipu čine sama poznata imena kao što su Taylor Swift, Judi Dench, Ian McKellen, Jennifer Hudson, Idris Elba, James Corden, Rebel Wilson i Jason Derulo, no očito ništa od toga nije moglo spasiti film.

Film Cats u hrvatska kina bi trebao stići tek u veljači sljedeće godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala