Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Uspon Skywalkera očekivano ostvario odličan start, mjuzikl Cats prilično loš
Novi film iz Star Wars franšize oduševio je i hrvatske gledatelje

"Uspon Skywalkera" očekivano ostvario odličan start, mjuzikl "Cats" prilično loš

Foto: YouTube

Najnoviji film iz Star Wars franšize očekivali smo mjesecima i sad je konačno stigao te prema svim očekivanjima osvojio kina diljem svijeta!

Uspon Skywalkera dobio je dosta pozitivnih i negativnih kritika, ali to nije brinulo fanove koji su pohrlili u kina kako bi pogledali novi nastavak svoje omiljene franšize. Svoj prvi vikend prikazivanja zaradio je fantastičnih 176 milijuna dolara samo u Sjevernoj Americi te još skoro 200 milijuna u ostatku svijeta (ukupno 373 milijuna dolara). Iako je riječ o odličnom startu, jednom od najboljih ove godine, na domaćem je tržištu ipak ostvario dosta slabiji početak od filmova Sila se budi koja je 2015. u Sjevernoj Americi u prva tri dana zaradila 248 milijuna dolara, a Posljednji Jedi dvije godine kasnije 220 milijuna.

Podsjetimo, J.J. Abrams vratio se režiji Uspona Skywalkera nakon uspješne suradnje na filmu Sila se budi koji je još uvijek najbolji film po zaradi u Sjevernoj Americi gdje je zaradio 936 milijuna dolara (u ostatku svijeta je zaradio još 1,1 milijardu). Najnoviji film u franšizi neće dostići taj uspjeh, no svejedno će dodatno pomoći Disneyu u njihovoj povijesnoj godini što se tiče zarade u kinima (šest filmova je dosad zaradilo preko milijardu ove godine, plus što je Disney prvi studio u povijesti koji je zaradio 10 milijardi dolara u jednoj godini u kinima).

Uspon Skywalkera u četvrtak, 19. prosinca, počeo je igrati i u hrvatskim kinima.

Iako još nije došao kod nas, u američkim kinima počeo je igrati film Cats koji je prema prvim brojkama doživio potop. Naime, iako snimljen prema jednom od najpopularnijih mjuzikla svih vremena film nije uspio oduševiti publiku. Podsjetimo, nijedan trailer dosad nije naišao na neke pozitivne kritike pa je studio Universal, ponukan neuspjehom prvi vikend prikazivanja, u kina poslao novu verziju film, "vizualno bolju".

Cats je tako u Sjevernoj Americi zaradio samo 6,5 milijuna dolara dok je u ostatku svijeta startao u odabranim kinima gdje je zaradio još 4,4 milijuna dolara (budžet je bio oko 95 milijuna, bez troškova marketinga). Mjuzikl bi ovaj vikend mogao doživjeti puno veći uspjeh jer starta na čak 37 međunarodnih tržišta.

Režiju potpisuje Tom Hooper koji je napisao scenarij s Leejem Hallom prema predstavi Andrewa Lloyda Webbera iz 1981. godine. Samo neki od poznatih lica u filmu su Jennifer Hudson, Taylor Swift, James Corden, Rebel Wilson, Ian McKellen i Jason Derulo.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala