Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Antologijska serija Ryana Murphyja Zavada: Bette i Joan stiže na male ekrane
Priču o svađi između Joan Crawford i Bette Davis možete gledati od 20.12. na HTV2 u večernjem terminu

Antologijska serija Ryana Murphyja "Zavada: Bette i Joan" stiže na male ekrane

Foto: HRT

Nova antologijska serija Zavada: Bette i Joan, autora Ryana Murphyja, donosi nam priču o svađi između Joan Crawford (Jessica Lange) i Bette Davis (Susan Sarandon) na snimanju trilera Što se dogodilo s Baby Jane? nominiranog za Oscara, ali i dugo nakon što su kamere prestale snimati.

Serija nam otkriva kako su se ove dvije glumice na zalasku svojih karijera nosile sa starosnom diskriminacijom, seksizmom i ženomrstvom, ali i slavom koja blijedi. Priča započinje 1961. godine s Joan Crawford, bolno svjesna toga da stari i da sve manje zarađuje, koja gleda kako Marilyn Monroe osvaja Zlatni globus...

Uz oskarovke Jessice Lange i Susan Sarandon u seriji glume još i Alfred Molina u ulozi filmskog redatelja Roberta Aldricha, Stanley Tucci kao filmski mogul Jack Warner, Judy Davis kao urednica tračerske rubrike Hedda Hopper, Jackie Hoffman u ulozi Crawfordičine domaćice Mamacite i Alison Wright u ulozi Aldricheve asistentice Pauline.

U gostujućim ulogama pojavljuju se Dominic Burgess kao Victor Buono, uz Crawford i Davis nositelj glavne uloge u filmu, Catherine Zeta-Jones kao filmska zvijezda Olivia de Havilland, Sarah Paulson kao Geraldine Page, Kathy Bates kao Joan Blondell i Kiernan Shipka kao B.D., kći Bette Davis.

Izvršni producent serije je Ryan Murphy, zajedno s izvršnim producentima Timom Minearom, Alexis Martin Woodall i Dede Gardner iz producentske kuće Brada Pitta Plan B Entertainment.

Serija je nominirana u 18 kategorija za nagradu Emmy, osvojila je dvije; dobila je četiri nagrade Critics' Choice, tri Zlatna globusa; a većina kritičara hvalila je glumu Jessice Lange i Susan Sarandon.

Seriju Zavada: Bette i Joan pratite od petka, 20. prosinca u 22:40 sati na HTV2 kad će biti prikazane prve dvije epizode od ukupno njih 8.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala