Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Disney je prvi studio sa zaradom od 10 milijardi dolara!
Studio je još u srpnju oborio svoj godišnji rekord, a animirani film "Snježno kraljevstvo 2" omogućio mu je još jedan

Disney je prvi studio sa zaradom od 10 milijardi dolara!

Foto: YouTube

Disney je apsolutni ovogodišnji rekorder što se tiče zarade u kinima, a sad je postao i prvi studio koji je zaradio preko 10 milijardi dolara u svjetskim kinima u samo jednoj godini!

Ova nevjerojatna brojka postignuta je zahvaljujući animiranom hitu Snježno kraljevstvo 2 koje se prikazuje tek tri tjedna, a već broji zaradu od 920 milijuna dolara diljem svijeta što znači da sljedeći vikend prelazi milijardu dolara. Podsjetimo, studio Disney još je u srpnju (tada je bio aktualan film Kralj lavova) oborio svoj rekord iz 2016. godine i zaradio je u samo 7 mjeseci 7,6 milijarde dolara koliko 2016. cijele godine.

Disney je samo s Marvel filmovima Kapetanica Marvel i Osvetnici: Završnica zaradio preko 3,9 milijarde dolara diljem svijeta s tim da je Završnica prekinula desetljeće dominacije Avatara kao filma s najvećom zaradom (Završnica je u kinima zaradila 2,79 milijarde dolara, a Avatar se sad nalazi na drugom mjestu s 2,78 milijarde). Osim navedenih filmova imao je još tri koji su prešli zaradu od milijarde, a to su redom po datumu izlaska Aladdin (1,05 milijarde), gore spomenuti Kralj lavova (1,65 milijarde) i Priča o igračkama 4 (1,07 milijarde). Njima će se, prema svemu sudeći, uskoro pridružiti i Snježno kraljevstvo 2, a treba imati na umu da nas 19. prosinca čeka još jedan potencijalni megahit jer u kina stiže novi Star Wars, pod nazivom Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera.

Disney je nedavno kupio i studio 20th Century Fox pa njihovi filmovi nisu uračunati u navedenu zaradu, a čak i kad se dodaju ovoj godini radi se o ukupno 11,94 milijarde dolara.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala