Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Martin Scorsese ne želi da njegove filmove gledate na mobitelu
Film "The Irishman" je stigao na Netflix, a filmaš apelira da se pogleda na što većem ekranu, nikako na pametnom telefonu

Martin Scorsese ne želi da njegove filmove gledate na mobitelu

Foto: PR Photos

Veliki filmaš i Oskarovac Martin Scorsese zamolio je publiku da ne gleda njegove filmove, niti ikakve druge, na svojim pametnim telefonima.

Scorsese je u razgovoru za Rolling Stone govorio o svojem najnovijem filmu The Irishman koji igra u limitiranom broju kina te je sad stigao na Netflix. "Predložio bih svakome tko želi pogledati neki od mojih filmova da ga nikako ne gleda na mobitelu, lijepo molim. Možda na iPadu ili velikom iPadu...", rekao je.

Martin Scorsese i Al Pacino

No, neki gledatelji Scorseseovih filmova ne dijele filmaševo mišljenje. Štoviše, na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima možemo vidjeti da su neki The Irishmana gledali na svojem smartwatchu ili pametnom telefonu. Neki gledatelji su otišli toliko daleko da su čak osmislili kako da se film razdijeli u mini seriju od četiri epizode (prvi dio do 49. minute, drugi do sat i 40, treći od 1:40:00 do 2:47:30 i četvrti od 2:47:30 do kraja) budući da film traje čak tri i pol sata. I to je nešto što se Scorseseu nikako nije svidjelo te je rekao da nikad nije ni razmišljao napraviti mini seriju umjesto filma.

Bez obzira na sve, Scorsese je za ovaj film dobio neke od najboljih kritika u karijeri posebice zbog tehnologije koja je korištena kako bi se ispričala priča koja se proteže kroz nekoliko desetljeća. Negativne kritike također ne nedostaju, primjerice kritiziran je zbog vrlo male minutaže za ženske uloge. Posebno je riječ o glumici Anni Paquin koja se našla u ulozi De Nirove kćeri i koja u 10 minuta ima samo šest rečenica. Na Scorseseovu stranu stao je De Niro koji je rekao kako je njezina snaga baš u šutnji koja joj daje dodatnu moć.

Kriminalistička biografska drama donosi priču o Franku "The Irishmanu" Sheeranu (Robert De Niro) i njegovom odnosu s dugogodišnjim prijateljem Jimmyjem Hoffom (Al Pacino) za kojeg je radio kao plaćeni ubojica i u čiji je nestanak kasnije navodno bio upleten. Uz De Nira i Pacina glume vrhunski glumci kao što su Joe Pesci, Harvey Keitel, Ray Romano, Bobby Cannavale i već spomenuta Anna Paquin.

The Irishman je prije tri tjedna stigao u mali broj kina u kojima se nastavlja prikazivati, a na Netflixu je dostupan od četvrtka. Iz Netflixa nema službenih brojka o gledanosti, no pretpostavlja se kako su iznimno visoke.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala