Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Braća Russo rade dokumentarnu seriju o suparništvu Marvela i DC-a
Serija zanimljive tematike naći će se na novoj mobilnoj platformi Quibi

Braća Russo rade dokumentarnu seriju o suparništvu Marvela i DC-a

Foto: PR Photos

Platforma Quibi dala je zeleno svjetlo svom novom projektu, dokumentarnoj seriji zanimljive tematike.

Dokumentarnu seriju Slugfest producirat će braća Anthony i Joe Russo, a serija će istražiti početak suparništva Marvela i DC-a čiji je sadržaj danas postao dominantan za kino i televiziju. Poznati su i režiseri, a riječ je o Donu Argottu i Sheeni M. Joyce koji su režirali Framing John DeLorean i Believer.

Serija vuče inspiraciju iz knjige Reeda Tuckera Slugfest: Inside the Epic, 50-year Battle Between Marvel and DC. Nadmetanje Marvela i DC-a počinje krajem 1930-ih, točnije izdavanjem stripova Action Comics No. 1 (1938. godine) u kojem smo, među ostalim, upoznali Supermana i s čim je počeo DC, a globalno se smatra početkom superherojskog žanra te ostaje jedan od najvrjednijih stripova na svijetu. Godinu kasnije izdan je Marvel Comics #1, serija stripova koja nas je upoznala npr. s likom Namor the Sub-Mariner da bi revolucionarna promjena došla 1960-ih kad su Marvelovi Stan Lee, Jack Kirby i Steve Ditko suparništvo digli na novu razinu.

Trenutno su Disney/Marvel jedna od najvećih sila u kinematografiji zbog svojih mega hitova kao što su Osvetnici: Završnica (film s najvećom zaradom na svijetu) i Osvetnici: Rat beskonačnosti, a oba filma su režirala braća Russo. DC laganijim tempom osvaja kina pa tako najnovijem filmu Joker fali vrlo malo da dođe do milijarde dolara, a tu su i hitovi kao što Aquaman i Wonder Woman. Osim toga, serije temeljene na DC stripovima imaju sasvim solidnu gledanost (Arrow, Batwoman, The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow).

Iz Quibija ovako opisuju seriju: "Muškarci i žene koji stoje iza stvaranja nekih od najpoznatijih likova na svijetu podijelit će svoje priče i sjećanja o simbiotskom odnosu između Marvela i DC-a, a čije je suparništvo sve medije podiglo na novu razinu. U seriji ćete vidjeti što se događalo iza kulisa, koja su postignuća definirala ove industrijske titane, koja se povijest skriva iza legendarnog rukovanja između Supermana i Spider-Mana u prvom službenom crossoveru."

Quibi je nadolazeća mobilna video platforma koju će odlikovati kratki sadržaji (serije i reality emisije, čija će svaka epizoda trajati između 7 i 10 minuta) i koja bi trebala biti pokrenuta 6. travnja 2020. godine kad bi korisnike na njoj odmah trebalo očekivati 7 tisuća naslova.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala