Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Filmski projekt Europa u kinu!
Od 29. listopada do 29. prosinca u tri zagrebačka kina održava se jesensko izdanje programa Europaukinu.eu

Filmski projekt "Europa u kinu"!

Kino Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti, Art-kino KIC te Kinoteka u naredna dva mjeseca bit će središta kulturnih filmskih događaja u Zagrebu. Tamo se, naime, održava drugo jesensko izdanje filmskog projekta Europa u kinu.

Udruga Kulturni klub u suradnji s Europskom komisijom zagrebačkoj publici na ovaj način predstavit će šest recentnih filmova europske produkcije: norvešku biografsku dramu Sonja: Bijeli labud, hvaljeni talijanski film Silvio redatelja Paola Sorrentina, dokumentarni film Jean Paul Gaultier o slavnom modnom dizajneru, norveški film katastrofe Potres, nagrađivanu talijansku dramu Moja kći koja se natjecala u službenoj konkurenciji festivala u Berlinu te francuski triler Bliski neprijatelji.

Program započinje u utorak, 29. listopada kada se od 20:00 sati u kinu Metropolis MSU hrvatskom premijerom norveške biografske drame Sonja: Bijeli labud redateljice Anne Sewitsky otvara drugo jesensko izdanje programa Europaukinu.eu.

Tijekom naredna dva mjeseca, sve do 29. prosinca u sva tri zagrebačka kina bit će prikazivano svih šest spomenutih nagrađivanih i hvaljenih dugometražnih filmova, a uz njih na programu će se pronaći i sedam kratkih filmova iz programa #EUANDME koji će se prikazivati prije redovitih projekcija. Riječ je o filmovima Usamljenik, Debut, Oona, Party Animal, Život u hostelu, Oblik i Ključ.

Ulaz na svečano otvorenje programa Europa u kinu u utorak, 29. listopada od 20:00 sati u kinu Metropolis MSU je besplatan, a za sve ostale projekcije tijekom naredna dva mjeseca cijena kinoulaznice je 15 kuna. Raspored svih projekcija objavljen je na web stranici www.europaukinu.eu te Facebook stranici fb.me/europaukinu.eu. Nakon iznimno uspješnog proljetnog programa, udruga Kulturni klub i ove jeseni organizirala je filmski program ispunjen kvalitetnim, nagrađivanim filmovima europske produkcije kako bi zagrebačkoj publici i svim zainteresiranima pružila mogućnost uživanja u naslovima kakvi se rijetko imaju prilike vidjeti u domaćim multipleksima i kinima.

Program će trajati puna dva mjeseca, dakle do kraja 2019. godine, a organizatori vjeruju da će publika znati prepoznati filmsku kvalitetu i pogledati barem jedan od naslova u ispunjenim dvoranama kina Metropolis MSU, Art-kina KIC i Kinoteke Zagreb.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala