Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Angelina Jolie s Gospodaricom zla 2 ostvarila solidan start u kinima
Prvi film je bio veliki hit u svijetu, no nastavak je slabo prošao u SAD-u tako da je veći uspjeh postigao u ostatku svijeta

Angelina Jolie s "Gospodaricom zla 2" ostvarila solidan start u kinima

Foto: YouTube

U četvrtak je u kina diljem svijeta stigao novi Disneyev film s Angelinom Jolie, nastavak hita Gospodarica zla iz 2014. godine koji nije ostvario neki start u Sjevernoj Americi, ali zato jest u ostatku svijeta.

Gospodarica zla 2 nastavak je fantastične avanture iz 2014. koja je bila inspirirana negativkom iz Trnoružice, Zluradom, koju je utjelovila Jolie. Gospodarica zla te je godine bila veliki hit i svoj je prvi vikend prikazivanja u Sjevernoj Americi zaradila 69 milijuna dolara da bi do kraja prikazivanja u kinima diljem svijeta došla do zarade od 758 milijuna dolara (budžet oko 180 milijuna).

Pet godina kasnije stigao je nastavak priče koji na domaćem tržištu nije ostvario Disneyeva očekivanja. Zaradio je samo 36 milijuna dolara, ali su ga zato spasila tržišta u ostatku svijeta gdje je ostvario zaradu od oko 117 milijuna dolara (ukupno 153 milijuna). Od međunarodnih tržišta Gospodarica zla 2 je najbolje prošla u Kini sa zaradom od 22,4 milijuna dolara, nakon nje slijedi Rusija (10,7 milijuna) pa Meksiko (7,8 milijun), prema podacima s BoxOfficeMojo.

Uz Jolie u filmu su glavne uloge ostvarili Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Ed Skrein i Chiwetel Ejiofor, a radnja se nastavlja na original i prati pripreme princeze Aurore za vjenčanje. Iako su Zlurada i Aurora razvile prisan i iskren odnos on će se naći na kušnji jer mržnja između ljudi i vila i dalje postoji.

Gospodaricu zla 2 od 17. listopada možete pogledati i u hrvatskim kinima gdje se, osim u originalnoj verziji, prikazuje i u sinkroniziranoj u kojoj su glasove posudili Jelena Miholjević, Nika Barišić, Marko Petrić, Frano Mašković i Ksenija Pajić.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala