Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Krenite u Mjanmar sa Simonom Reeveom
Hrvatska radiotelevizija premijerno prikazuje dokumentarnu seriju “Mjanmar sa Simonom Reeveom”

Krenite u Mjanmar sa Simonom Reeveom

Hrvatska radiotelevizija u subotu 12. listopada na Drugom programu (HRT - HTV2) premijerno prikazuje dokumentarnu seriju Mjanmar sa Simonom Reeveom.

Neustrašivi reporter Simon Reeve vodi vas u novu uzbudljivu pustolovinu. Ovaj put ide u dalekoistočnu državu Mjanmar, danas u središtu međunarodne krize zbog optužbi za etničko čišćenje i genocid. Želeći otkriti što stoji iza novinskih naslova, Simon će proputovati tu prelijepu zemlju, pokazati vam prašumu, koralje i planine te razgovarati s pripadnicima različitih autohtonih naroda.

Mjanmar prolazi kroz razdoblje velikih promjena, a odnos prema ljudskim pravima u toj je zemlji ozbiljno narušen. Upoznat će utjecajne budističke redovnike, ali i do zuba naoružane pripadnike gerilske vojske - jedne od mnogih koja još ratuje s regularnim vojnim snagama. Nakon putovanja pita se zašto su demokratske promjene i uspon Aung San Suu Kyi izazvali zastrašujuće nasilje protiv muslimanske manjine Rohindža.

U prvoj epizodi Simon Reeve ide u Mjanmar kako bi otkrio uzroke aktualne krize u toj zemlji. Nakon što je Mjanmar desetljećima bio pod vojnom diktaturom, danas vlada demokratski izabrana vlast na čelu sa slavnom nobelovkom Aung San Suu Kyi. No, u kolovozu 2017. svijet je zaprepastila brutalna vojna akcija kojom su potjerali iz zemlje stotine tisuća pripadnika muslimanske manjine Rohindža.

Simon Reeve posjetit će i Bangladeš, gdje će svjedočiti dramatičnim posljedicama koje ta kriza izaziva. Putovanje započinje od najvećeg grada Yangona te se nastavlja prema sjeveru i budističkom srcu zemlje. Posjetit će drevni glavni grad Bagan - prizor usporediv s najvećim svjetskim čudima. Primit će ga i ultranacionalistički redovnici koji propovijedaju mržnju prema Rohindžama. Vlasti mu neće dopustiti da svjedoči provedbi vojne akcije protiv Rohindža.

Prvu epizodu nove dokumentarne serije Mjanmar sa Simonom Reeveom gledajte u subotu 12. listopada na Drugom programu Hrvatske televizije u 21 sat i 40 minuta.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala