Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Joker ostvario najbolji start u listopadu!
Većina hvali najnoviji projekt Warner Bros.-a tako da je protekli vikend bio najgledaniji film diljem svijeta

"Joker" ostvario najbolji start u listopadu!

Foto: YouTube

Svi su to očekivali: film Joker pomeo je konkurenciju i najgledaniji je film protekli vikend u većini svijeta!

Novi film studija Warner Bros. uspio je ostvariti najbolji start u listopadu u Sjevernoj Americi s 93,5 milijuna dolara te četvrto najbolje otvaranje za neki film s oznakom R (ispred njega su redom Ono sa 123 milijuna, Deadpool 2 sa 125 milijuna i Deadpool sa 132 milijuna dolara). Film nije bio najgledaniji samo u Sjevernoj Americi, već i u ostatku svijeta tako da je za prvi vikend ukupno zaradio fantastičnih 234 milijuna dolara!

Početkom godine činilo se da će Ono: Drugo poglavlje biti ovogodišnji najjači film za studio Warner Bros., a taj je film ostvario mrvicu slabiji start s 91 milijun dolara. Ako Jokera stavljamo u usporedbu s drugim stripovskim adaptacijama onda možemo reći da je ostvario bolji start od, primjerice, Ant-Man i Wasp (75 milijuna dolara) i Logana (88 milijuna dolara) koji je također imao oznaku R. Joker sada ima sličnu zaradu kao što su prvi vikend prikazivanja ostvarili DC-evi superjunaci u filmu Justice League (93,8 milijuna dolara).

Film donosi dosad nikad ispričanu priču o jednom od najpoznatijih i najopakijih Batmanovih protivnika. Joker je u DC stripovima prikazan kao iznimno inteligentan pojedinac, a u verziji Todda Phillipsa vidimo kako i zašto je Arthur Fleck postao supernegativac Joker. Film nije samo studija o karakteru, već i izravna kritika društva koje je odbacilo jednog svog člana. Kritičari i publika za Jokera imaju mahom pohvale, a čak i oni koji nisu zadovoljni filmom naveliko hvale izvedbu Joaquina Phoenixa koji je po mnogima gotovo siguran kandidat Oscara. U ostalim ulogama su Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Marc Maron, Bill Camp, Glenn Fleshler, Shea Whigham, Brett Cullen, Douglas Hodge i Josh Pais.

Film prate pohvale još prije nego je stigao u kina jer je prva stripovska adaptacija koja je osvojila važnu nagradu na velikom filmskom festivalu; dobio je Zlatnog lava nakon premijere u Veneciji.

Joker od 3. listopada igra i u hrvatskim kinima. Prema podacima Blitz Cinestara film je ovog vikenda u Hrvatskoj pogledalo rekordnih 48 376 gledatelja te je time ostvario najbolje otvaranje Warner Bros. filma u 2019. godini.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala