Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pipi Duga Čarapa dolazi na veliki ekran
Producenti filma "Medvjedić Paddington" rade na novoj ekranizaciji prema popularnim knjigama Astrid Lindgren

Pipi Duga Čarapa dolazi na veliki ekran

Foto: YouTube

Švedska književnica Astrid Lindgren 1945. godine napisala je prvu knjigu o Pipi Dugoj Čarapi, neustrašivoj djevojčici narančaste kose koja je osvojila svijet. Za one koji je možda još nisu upoznali uskoro stiže moderna verzija avantura popularne Pipi.

Produkcijske tvrtke Studiocanal i Heyday Films, koje stoje iza filma Medvjedić Paddington, aktivno rade na dogovoru s Astrid Lindgren Company kako bi napravili novi film temeljen na omiljenim dječjim knjigama koje je Lindgren originalno objavila između 1945. i 1948. godine.

Lik Pipi Duge Čarape nastao je kao priča za laku noć koju je Lindgren osmislila za svoju kćer Karin: lik djevojčice s ogromnom energijom, narančaste kose, pjegicama, slobodna duha i nadljudske snage. Knjige koje su nastale zagovaraju girl power, samopouzdanje, ljubaznost i velikodušnost te su prevedene na 77 jezika, a prodane su u 65 milijuna primjeraka diljem svijeta.

"David Heyman ima fantastičan smisao za prenijeti književna djela na veliki ekran pa vjerujem da smo s njim i Studiocanalom našli ekipu koja može razumjeti i cijeniti punu snagu Pipi Duge Čarape te da možemo napraviti filmove koji mogu prenijeti i zaigranost i ravnotežu knjiga moje bake. Stoga smo sretni što možemo najaviti ovu suradnju. Posebno mi je drago što ovo predstavljamo baš sad jer 2020. godine pripremamo obilježavanje 75. godišnjice od prvog izlaska Pipi Duge Čarape", rekao je Lindgrenin unuk i predsjednik Astrid Lindgren film tvrtke Nils Nyman u službenoj izjavi.

Osim knjiga koje su osvojile i male i velike, Pipi je dobila animirane serije, igrane serije i televizijske filmove, no možda je najpoznatija serija Pipi Duga Čarapa iz 1969. godine s Inger Nilsson u glavnoj ulozi koja se kasnije pojavila u još tri filma.

Studiocanal i Heyday surađivali su i na novoj verziji Tajnog vrta koji se nalazi u post-produkciji, a za koji smo prije desetak dana dobili prvi trailer.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala