Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Još jedan uspjeh za studio Universal: Everest: Mladi Jeti osvojio gledatelje
Simpatičan animirani film kod nas stiže za 17 dana

Još jedan uspjeh za studio Universal: "Everest: Mladi Jeti" osvojio gledatelje

Foto: YouTube

Za tjedan dana u kina stiže film iz DC svijeta Joker za koji pričaju da bi mogao biti ozbiljan kandidat za nagradu Oscar pa je protekli vikend u kinima protekao u laganijem ritmu: animirani film studija Universal smjestio se tako na prvo mjesto gledanosti.

Everest: Mladi Jeti (Abominable) animirani je film studija Universal i DreamWorks te je svoj prvi vikend u Sjevernoj Americi zaradio 20,8 milijuna dolara, a u ostatku svijeta skoro 30 milijuna dolara. To je bilo dovoljno da postigne najbolje otvaranje godine za originalni animirani film i pridružio se također Universalovim filmovima Mi i Dobri dečki kao jedinim originalnim ovogodišnjim naslovima koji su startali na prvom mjestu u Sjevernoj Americi.

"Mislim da smo odabrali savršenu priliku za početak prikazivanja. Ovaj vikend su djeca već nekoliko tjedana u školi, obitelji su se već uhodale u neku rutinu i to je bilo pravo vrijeme", izjavio je predsjednik Universalove domaće distribucije Jim Orr. Universal sada ima sedam filmova koji su prvi vikend prikazivanja bili na prvom mjestu na tamošnjem tržištu.

Režiju i scenarij Mladog Jetija potpisuje Jill Culton čime je postala prva žena koja je neovisno napravila animirani film za veliki studio. U originalu glasove su posudili Chloe Bennet, Sarah Paulson, Eddie Izzard, Albert Tsai i Tenzing Norgay Trainor. Radnja prati tinejdžericu Yi koja na krovu svoje zgrade sreće mladog Jetija pa se s prijateljima odluči upustiti u epsku potragu kako bi tajanstveno biće spojila s njegovom obitelji. I to na najvišoj točki na Zemlji! Na putu im se nalazi bogataš koji želi uhvatiti Jetija tako da je pitanje hoće li se Jeti uspjeti vratiti kući...

Everest: Mladi Jeti u hrvatska kina stiže 17. listopada. U sinkronizaciji su glasove posudili Amanda Prenkaj, Mateo Videk, Adrijan Popović, Jasna Bilušić, Goran Malus, Branka Cvitković i Csilla Barath Bastajić.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala