Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Hobbs i Shaw startali u Kini sa 100 milijuna dolara
Kineska publika obožava filmove iz franšize "Brzi i žestoki"

"Hobbs i Shaw" startali u Kini sa 100 milijuna dolara

Foto: YouTube

Prvi spin off megapopularne franšize Brzi i žestoki, Hobbs i Shaw, ostvario je prilično dobru zaradu diljem svijeta, ali od početka se čeka jedno posebno tržište, a to je Kina.

U Kini je, naime, jedna od najvećih baza fanova spomenute franšize na svijetu i ako neka zemlja može dati dodatnu ogromnu zaradu filmu onda je to Kina. Hobbs i Shaw su startali u većini zemalja još početkom kolovoza da bi u Kinu stigli tek protekli vikend gdje su ostvarili sva očekivanja i startali s odličnih 101 milijun dolara.

Brzi i žestoki 8 te Brzi i žestoki 7 u Kini su zaradili oko 350 milijuna dolara i trenutno su drugi, odnosno treći najuspješniji strani filmovi u Kini (prvi su Osvetnici: Završnica s 590 milijuna), a Hobbsu i Shawu se predviđa tamošnja ukupna zarada od maksimalno 200 milijuna dolara. Film je imao ogroman budžet od oko 200 milijuna dolara plus još oko 125 milijuna na distribuciju pa analitičari računaju da bi ukupno morali zaraditi barem 600 milijuna dolara da bi bili na nuli (trenutno su na 588 milijuna). Na domaćem tržištu je Hobbs i Shaw zaradio tek 148 milijuna dolara u skoro mjesec dana tako da se velika nada polaže u ostatak svijeta.

Hobbs i Shaw je solidno prošao kod kritike, a ako na kraju zarada bude zadovoljavajuća snimat će se nastavak. Bez obzira na to snimaju se deveti i deseti film Brzi i žestoki koje u kinima očekujemo 22. svibnja 2020., odnosno 2. travnja 2021. godine.

Glavne zvijezde Hobbsa i Shawa su Dwayne Johnson i Jason Statham koje smo upoznali u matičnoj franšizi. Vječni neprijatelji u ovom filmu moraju nadići svoje privatne razloge i ujediniti se za spas svijeta. Johnson se na Facebooku pohvalio uspjehom svog najnovijeg filma i zahvalio fanovima, a na kineskoj društvenoj mreži Weibo (njihova verzija Twittera) svojim obožavateljima napisao: "Svaki put kad dođem u Kinu energija je fantastična!" Tamošnja publika odlično je prihvatila njegovu prošlogodišnju krimi akciju Skyscraper koja je neslavno propala u SAD-u.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala