Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kralj lavova je četvrti Disneyev film ove godine koji je zaradio milijardu dolara
U nepuna dva tjedna prikazivanja Disneyev remake omiljenog animiranog filma prešao je milijardu dolara

"Kralj lavova" je četvrti Disneyev film ove godine koji je zaradio milijardu dolara

Foto: YouTube

Kralj lavova redatelja Jona Favreaua jučer je postao četvrti Disneyev film ove godine koji je došao do zarade od milijarde dolara diljem svijeta.

Do jučer zarada je iznosila 361 milijun dolara na američkom tržištu plus još 639 milijuna u ostatku svijeta. Ove su godine milijardu zaradili, prema datumu početka prikazivanja, Kapetanica Marvel (1,1 milijardu), Osvetnici: Završnica (2,7 milijarde) i Aladdin (milijardu dolara). Zajedno s Kraljem lavova Disney sad ima četiri od pet filmova koji su prešli milijardu ove godine (peti je Spider-Man: Daleko od kuće koji iako je dio Marvel Cinematic Universe, u distribuciju ga je pustio Sony).

Kralj lavova protekli je vikend pomogao Disneyu da dostigne novi rekord godišnje zarade koji se popeo na 7,67 milijarde dolara: prijašnji rekord su postigli 2016. godine kad su u 12 punih mjeseci zaradili 7,61 milijardu dolara (a Snježno kraljevstvo 2 i Star Wars: The Rise of Skywalker stižu krajem godine i sigurno će donijeti veliku zaradu).

Kralj lavova igra i u našim kinima od 18. svibnja, a možete ga pogledati u originalnoj verziji u kojoj su glasove posudili Donald Glover, Beyonce, Billy Eichner, Seth Rogen, John Oliver, Chiwetel Ejiofor i James Earl Jones, te u sinkroniziranoj verziji u kojoj su glasove posudili Adrian Pezdirc, Mateja Majerle, Milan Pleština, Frano Mašković, Marko Makovičić, Anja Šovagović Despot, Nika Ilčić, LayZ, Vanna i Dino Jelusić.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala