Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Osvetnici: Završnica prestigli Avatar i sad imaju najveću zaradu u povijesti
Uspjeli su: bilo je napeto i činilo se da neće uspjeti, no "Avatar" je skinut s trona nakon punih 10 godina

"Osvetnici: Završnica" prestigli "Avatar" i sad imaju najveću zaradu u povijesti

Foto: YouTube

Avatar je uvjerljivo vladao deset godina kao najveći film po zaradi u povijesti, ali sad je došao kraj. Novi Osvetnici uspjeli su maknuti epski SF film Jamesa Camerona s trona i zasjesti na prvo mjesto po zaradi.

Avatar ima ukupnu zaradu od 2 milijarde i 789 milijuna dolara koju su Osvetnici: Završnica uspjeli prestići u subotu. U nedjelju su predstavljene konačne brojke prema kojima je Završnica zasad zaradila 2 milijarde i 790 milijuna dolara tako da više nema nikakve dileme i blockbuster studija Disney/Marvel sad je najveći film u povijesti.

Film je zaradio 853 milijuna dolara samo na svom domaćem tržištu (SAD i Kanada) što ga je smjestilo na drugo mjesto po zaradi tamo jer prvo mjesto još uvijek drži Ratovi zvijezda: Sila se budi s velikih 936 milijuna dolara. No, zato su u ostatku svijeta zaradili ogromnih 1,9 milijarde dolara iz čega se najviše ističe Kina (629 milijuna) nakon koje slijedi Velika Britanija (114 milijuna) i Južna Koreja (105 milijuna dolara).

Podsjetimo, rezultat gotovo sigurno ne bi bio ovakav da u Disneyu prošli mjesec nisu odlučili u kina pustiti noviju verziju Završnice koja uključuje mali dodani materijal i dodatnu završnu scenu. Sve to kako bi svim silama prestigli Avatar, što im je i uspjelo. Zanimljivost je još to što je Disney sklopio dogovor vrijedan 71,3 milijarde dolara za akviziciju Foxa tako da je Avatar sad ionako dio Disneyevog carstva.

Predsjednik Marvela Kevin Feige na Comic-Conu je rekao: "Velike čestitke studijima Marvel i Walt Disney i hvala svima fanovima diljem svijeta koji su dignuli Završnicu u povijesne visine." Disneyev dopredsjednik Alan Horn je dodao: "Iako je prošlo deset godina i dalje osjećamo utjecaj i ostavštinu Avatara Jamesa Camerona i smatram da su uspjesi obaju filmova samo dokaz kako filmovi zbližavaju ljude. Talentirani filmaši ovih filmova imaju još štošta za ponuditi tako da se jako veselimo budućnosti koju donose Marvelov Cinematic Universe i Pandora."

Osvetnici: Završnica je 22. film u Marvel Cinematic Universe i donio nam je sve velike glumačke face i omiljene superjunake. Robert Downey Jr. kao Iron Man, Chris Evans kao Kapetan Amerika, Brie Larson kao Captain Marvel, Chris Hemsworth kao Thor, Scarlett Johansson kao Black Widow, Mark Ruffalo kao Hulk, Paul Rudd kao Ant-Man, Jeremy Renner kao Hawkeye, Benedict Cumberbatch kao Doktor Strange, Tom Holland kao Spider-Man samo su dio ekipe uz redatelje braću Russo koja je pomogla da film postigne ovaj povijesni uspjeh. Sad s nestrpljenjem čekamo Marvelovu Fazu 4!

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala