Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


HTV ostaje bez novih filmova?
Promjene na domaćem medijskom tržištu uzrokovane su suradnjom Warner Brosa i tvrtke CME

HTV ostaje bez novih filmova?

PIŠE: Dario Petruševski

Činjenica da je Time Warner uložio u medijsku kompaniju CME, te tako postao njezin suvlasnik, mogla bi se, prema pisanju Jutarnjeg lista, itekako odraziti na domaće medijsko tržište. Time Warner je, naime, vlasnik Warner Brosa, jedne od najjačih filmskih kompanija na svijetu, s kojom je Hrvatska Radiotelevizija dosad surađivala po povlaštenoj cijeni. Jutarnji doznaje kako ugovor HRT-a i Warner Brosa ističe ove godine, a povlaštena cijena vrlo vjerojatno očekuje Novu TV, koja je u vlasništvu tvrtke CME.

Ugovor Warner Brosa i HRT-a državnoj televiziji omogućuje otkup noviteta po povlaštenoj cijeni, a svojevrsnu potvrdu zabrinutosti dao je i HRT-ov glasnogovornik Janoš Roemer. "Prema onome što znamo, riječ je samo o ponudi koja još nije realizirana. U svakom slučaju, sa zanimanjem pratimo razvoj situacije", rekao je Jutarnjem listu.

Inače, Warner Bros i CME udružit će se na području tematskih programa, što bi moglo značiti nove emisije u programu Nove TV. Hrvatsku, a i svijet, uskoro očekuje digitalizacija programa, pa će morati popuniti puno više TV etera, zbog čega su razlozi za konkuriranje Nove TV i HRT-a u ovom slučaju još jači.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #3
    0 0
    artoffsoul artoffsoul @ 27.3.2009. 10:51

    baš mi je drago što im se ponavlja ista stvar ko sa EP u rukometu.

    to što imaju konkurenciju na tržištu je za nas gledatelje super.

    s druge strane tu bagru na državnim jaslama i treba malo uzdrmat.

    ionako im je svima najvažnija borba za pozicije na HTV-u.

  • #2
    0 0
    jana_banana jana_banana @ 26.3.2009. 14:58
    ... a pretplata je i dalje tu, i dalje raste... katastrofa!
  • #1
    0 0
    willy_cro willy_cro @ 26.3.2009. 13:47

    Pa bome ,to što je HRT imao u govor s Warnerom da kupuje NOVITETE po povlaštenim cijenam, uopće se nije vidjelo... Tako da mi je drago što će izgubiti ugovor jer vjerujem da će Nova TV puno bolje iskoristiti tu povlasticu i da će nam omogućiti gledanje puno više novih filmova na njihovom programu. Da nema TV pretplate HRT nebi izdržao ni mjesec dana na tržištu medija... nemaju ništa vrijedno pažnje na svoja 2 programa osim pokoju emisiji informativnog i dokumentarnog sadržaja ( i tu i tamo koji solidan sportski prijenos )

    Nisam već mjesecima pogledao neki dobar film na njihovom programu, do jučer, kada su emitirali TombeStone na HRT2...

Pogledaj sve komentare (3)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala