Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kratka je noć! u nedjelju u vrtu Vintage Industrial Bara
Niz sjajnih kratkih filmova na programu Motovunizacije

Kratka je noć! u nedjelju u vrtu Vintage Industrial Bara

Više od 70 minuta odličnih kratkometražnih filmova na programu su u nedjelju, 7. srpnja u ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara. Motovun Film Festival prikazat će najbolje filmove nominirane prošle godine za Europsku filmsku nagradu, kao i lanjskog dobitnika te nagrade i pobjednika u konkurenciji kratkog filma u Motovunu.

Uz to, posjetitelji će moći sudjelovati i u filmskom kvizu koji će voditi proslavljena lovkinja iz Potjere Morana Zibar, a pobjednici će dobiti prigodne nagrade. Ulaz je besplatan, a ovo će ujedno biti posljednja prilika za kupnju jeftinih ulaznica prije festivala koji se održava od 23. do 27. srpnja.

Motovunski kratki će i ove godine imati posebnu ulogu na festivalu budući da pobjednk ulazi u konkurenciju za Europsku filmsku nagradu (EFA). Pristiglo je čak 814 prijava iz cijelog svijeta što je ukupno 185 sati materijala kojeg su odgledali selektori Inja Korać i Andrej Korovljev te među njima odabrali 30 filmova za Motovun.

Najbolji film europskog redatelja/ice ulazi u krug dvadeset pobjednika odabranih festivala koji će biti kandidati za prestižnu europsku nagradu. O pobjedniku programa kratkih filmova, među kojima su i tri hrvatska naslova i veći broj filmova iz regije, odlučit će festivalski žiri u kojem su ove godine i programski urednici triju partnerskih festivala za nagradu EFA. To su Daniel Ebner (Vis Vienna Shorts), Birgitte Sabina Weinberger (Odense Film Festival) i Sven Schwarz (Hamburg International Short Film Festival). Pobjednik Motovunskih kratkih bit će nagrađen s 1000 eura.

Samo do 7. srpnja traje pretprodaja paketa ulaznica Sve po 15 kuna za Motovunski festival, koji uključuje 10 ulaznica po cijeni od 150 kuna za 10 različitih projekcija koje posjetitelji biraju sami. Paket Sve po 15 kuna moguće je kupiti online putem sustava KupiUlaznice.hr. Također, putem KupiUlaznice.hr u ponudi su paketi ulaznica s osiguranim prijevozom autobusom iz Zagreba ili samo autobusne karte za prijevoz do Motovuna i povratno do Zagreba.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala