Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Edison protiv Tesle: trailer za The Current War s Cumberbatchem i Houltom
2 godine nakon predstavljanja u Torontu film je uz puno preinaka spreman za globalnu distribuciju

Edison protiv Tesle: trailer za "The Current War" s Cumberbatchem i Houltom

Foto: YouTube

Stigao nam je novi trailer za triler The Current War koji će nam pokušati predočiti dramatičnu borbu oko struje u 19. stoljeću koja je danas poznata kao Rat struja.

Film je dramatizacija istinitih događaja i prati Thomasa Alvu Edisona (Benedict Cumberbatch) koji se drži svoje istosmjerne struje i nju pokušava uvesti na Manhattan unatoč očitim nedostacima (mogla se prenijeti samo na male udaljenosti jer su se događali veliki gubici kod prijenosa na velike udaljenosti). No, plan mu ne ide glatko jer tu u priču dolazi Nikola Tesla (Nicholas Hoult) sa svojom izmjeničnom strujom, a njega financijski podupire bogataš i biznismen George Westinghouse (Michael Shannon).

U traileru možemo vidjeti Edisona koji kaže: "Ovo je bitka najvećih umora Amerike" na što Westinghouse ima odgovar: "Ako želiš da te ljudi zapamte onda upucaj predsjednika. No, ako želiš iza sebe ostaviti naslijeđe onda moraš ovaj svijet napustiti nakon što ga učiniš boljim mjestom."

Povijesna drama bila je predstavljena još 2017. godine u Torontu na filmskom festivalu kad je dobila negativne kritike. Nakon toga je uslijedio skandal sa studijem The Weinstein Company i film je ostao bez distributera da bi dvije godine kasnije redatelj Alfonso Gomez-Rejon uveo velike promjene u originalnu snimku tako što je zamijenio glazbu u filmu, smanjio minutažu i dodao nove scene. Film je potom pronašao novi dom kod novog distributera 101 Studios.

Scenarij za The Current War napisao je Michael Mitnick, a uz Benedicta Cumberbatcha, Nicholasa Houlta i Michaela Shannona glume Katherine Waterston, Tom Holland, Matthew Macfadyen i Tuppence Middleton. Film se u američkim kinima očekuje 4. listopada.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala