Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U planu je prequel Igara gladi
Autorica romana "Igre gladi" izdat će prequel roman sljedeće godine, a Lionsgate je već u pregovorima oko prava za film

U planu je prequel "Igara gladi"

Foto: Scholastic

Lionsgate je u završnim pregovorima oko prava za prequel Igara gladi na temelju novog romana Suzanne Collins koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana.

"Budući da smo ponosna matična kuća za serijal filmova Igre gladi jedva čekamo kad će biti izdana nova Suzannina knjiga. U komunikaciji smo s njom tijekom cijelog procesa pisanja knjige tako da se veselimo raditi s njom i na filmu", rekao je predsjednik Lionsgatea Joe Drake u službenoj izjavi.

Collins je autorica uspješne distopijske trilogije Igara gladi (Igre gladi, Plamet, Šojka rugalica) koja je izdana 2008. godine i kasnije su od njih napravljeni istoimeni filmovi u kojima je glavnu ulogu imala Jennifer Lawrence (Igre gladi, Igre gladi: Plamen, Igre gladi: Šojka rugalica 1. dio i 2. dio). Radnja knjiga i filmova je smještena u Panem, sjevernoameričku državu koja ima 12 regija u kojima se svake godine lutrijom biraju po jedna djevojka i jedan mladić koji sudjeluju u borbi do smrti – Igre gladi, a pobjednika čeka bogatstvo i slava. Trilogija se nalazila na New York Times listi bestsellera 260 tjedana (više od pet godina), a knjige su prodane u više od 100 milijuna primjeraka.

Najnoviji roman još uvijek nema svoj naslov, a bit će objavljen tijekom sljedeće godine. Radnja će biti smještena 64 godine prije događaja u gore spomenutoj trilogiji, na samo jutro desetih po redu Igara gladi što znači da u filmu nećemo gledati nikoga od originalne ekipe. "S ovom knjigom sam htjela istražiti stanje uma, tko smo i što nam treba za preživljavanje. Radnja je smještena deset godina nakon rata dok se Panem pokušava dignuti na svoje noge i to je plodno tlo da vidimo razvoj likova koji pokušavaju preživjeti", rekla je Collins.

Četiri filmova Igara gladi zaradili su skoro 3 miljarde dolara diljem svijeta, a osim Lawrence glavne zvijezde bili su Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson i Elizabeth Banks. Vjerujemo da bi prequel mogao biti zanimljiv fanovima Igara gladi, ali i novoj generaciji.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala