Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Video: Hrvatska traži zvijezdu - posebno zabavan način ponižavanja
Uvrede, cinizam i sarkazam najzabavniji su dio glazbenog reality-ja

Video: "Hrvatska traži zvijezdu" - posebno zabavan način ponižavanja

PIŠE: Dario Petruševski 
Foto: RTL Televizija

Svi smo zapravo mislili da smo jako umorni od glazbenih reality showova i da su mediji, redatelji i publika po tom pitanju rekli sve na ovom svijetu, kad evo RTL Televizije s poznatim licencnim projektom koji je u bijelom svijetu i dalje aktualan. Odabir se pokazao punim pogotkom - "Hrvatska traži zvijezdu", prema našim informacijama, bilježi odličnu gledanost, a nedjeljom u prime timeu navodno "tuče" i seoske dogodovštine na "Farmi". Ipak, svima je jasno da gledatelje za ekrane nisu prikovali talenti - Tony, Fox, pa i Antonija Blaće toliko ismijavaju hrvatsku mladež da je nekad teško povjerovati kako su wannabe pjevači tamo vlastitom voljom.


U svemu, posve očekivano, prednjači Tony Cetinski, predsjednik žirija koji je, valjda gledajući inozemne verzije showa, shvatio da se u priči ne traži strogi profesor, već ekscentrik koji skače, viče, lupa, vrišti u kameru i ometa druge članove žirija. Iako puno manje eksplozivan, po sličnom principu funkcionira i Goran Lisica Fox, vlasnik Dallas Recordsa, koji zapravo rijetko progovara, ali kandidate svaki put ubode otrovnom strelicom. "Raspao si se kao govno na kiši" i "Nisi dobra, nije mi se okrenuo bubrežni kamenac" samo je dio njegovog opusa kojim redovito časti kandidate. Upravo zato što najmanje govori, ambiciozni pjevači smatraju ga prepotentnim i to se ne srame reći u kameru, ne shvaćajući pritom da je zapravo jedini iz žirija koji im doslovno preko noći može osmisliti karijeru - a to zapravo većina i želi, postati projektom.

Jelena Mimoza Radan prihvatila se objašnjavanja i smekšavanja nekad neugodnih situacija, ali je i ona u nekoliko navrata, vidjevši da ima posla s posebnom vrstom ljudi, naglo odbrusila. Posebnu vrstu poniženja kandidati prolaze zahvaljujući redatelju i montažeru - radi se kako nalaže licenca, pa se efekti ubacuju isključivo kako bi se naglasila notornost mladih pjevača, posebice onih koji su zabrijali na veliki talent i već su umišljeni poput Whitney Houston.

Tako je smušeni, ali beskrajno smiješni kandidat iz Osijeka u ruke dobio mač, zubatom Splićaninu stalno su snimali taj osebujni osmijeh, a djevojka koja sanja da je nova Seka Aleksić presijavala se poput disko kugle. Domišljata, na trenutke i agresivna montaža najviše se komentira po internetskim forumima, na kojima se može zaključiti da je sarkazam žirija i čitave ekipe koja proizvodi show očito upalio.

Na kraju, posljednja slagalica u priči ponižavanja kandidata - voditeljica Antonija Blaće, koja natjecatelje tješi kad ispadnu ili s njima skakuće u euforiji zbog prolaska. Iako se ne služi floskulama poput Foxovih, Antonija svojom intonacijom, onako suptilno (kako se od nje valjda i traži) pokazuje da je nekim kandidatima, poput javnosti koja gleda emisiju, apsolutno zgrožena. Nema razloga da je peče savjest - svi su potpisali ugovore i pristali sudjelovati u projektu koji je prvenstveno televizijska emisija, a tek onda poligon za dokazivanje glasovnih mogućnosti. Zbog brutalnog spuštanja nekih kandidata na zemlju, radujemo se emisijama uživo koje počinju sredinom travnja - gledati kandidate koji uživo slušaju zlobne komentare da bi postali slavni, još je zabavnije.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala