Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Denis Villeneuve radi seriju Dune
Redatelj, koji se trenutno nalazi u produkciji istoimenog filma, uskoro kreće raditi i seriju

Denis Villeneuve radi seriju "Dune"

Produkcija filma je već odavno u stvaralačkom procesu i većina glumačke postave već je poznata te smo mislili kako je sada to sve što ćemo neko vrijeme čuti vezano uz Dinu, ali smo se prevarili.

Redatelj filma Denis Villeneuve već ozbiljno razmišlja i planira spin-off seriju za novi Warner Bros.-ov streaming servis WarnerMedia.

Novi film o Dini pred sobom ima lavovski zadatak ekraniziranja knjige Franka Herberta na male ekrane (vjerojatno možemo očekivati i nastavke, ukoliko prvi film bude uspješan). Priča će se fokusirati na Paula Atreidesa (Timothée Chalamet) i njegovu obitelj, ali ćemo u filmu vidjeti i neke članove tajanstvenog i moćnog Bene Gesserit sestrinstva (među kojima je i Paulova majka, Lady Jessica, koju glumi Rebecca Ferguson).

Bene Gesserit imaju sposobnosti kontrole uma i tijela te se stručno provlače kroz feudalnu politiku i intrige Imperiuma, prateći vlastite planove koji bi ih u konačnici trebali odvesti do zagonetnog planeta Arrakisa - stanovnicima poznatog pod nazivom Dune.

"Bene Gesserit su mi oduvijek bile fascinantne.", rekao je Villeneuve i dodao: "Usmjeravanje fokusa na tako moćni red žena činilo se ne samo relevantno i nadahnjujuće već i kao dinamično okruženje za televizijsku seriju."

Villeneuve će raditi na scenariju serije, uz scenarista nadolazećeg filma Jona Spaihtsa, te bi trebao režirati barem pilot epizodu, a možda i daljnje epizode.

Film Dina u kinima će se naći 20. studenog sljedeće godine, a vijesti o seriji Dune: The Sisterhood očekujemo najkasnije krajem ove godine kada bi streaming servis WarnerMedia trebao krenuti s radom.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    2 0
    mario mario @ 11.6.2019. 17:53

    Bless the Maker and His water... ušli smo Duneissance očito. Nedavno je najavljeno novo hardcover izdanje knjige a znamo i da nakon 30 godina rade reprint Dune boardgejma. Tko zna šta nas još čeka... stripovi, igre, nekakve figure.. u biti 100% sam siguran da ćemo dobiti Dune Funko Pops. Just pour it in my veins.

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala