Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Godzilla: Kralj zvijeri zavladio kinima
Film se našao na prvom mjestu protekli vikend, no ipak su u studiju više očekivali

"Godzilla: Kralj zvijeri" zavladio kinima

Bio je ovo odličan vikend za novi film iz MonsterVerse franšize filmova: Godzilla: Kralj zvijeri osvojio je kina diljem svijeta i zaradio odličnih 179 milijuna dolara.

Na prvu će se nekima ovo činiti kao odličan uspjeh, no u Warner Bros. studiju nisu zadovoljni. S obzirom na budžet od ukupnih 200 milijuna dolara očekivali su puno više na domaćem tržištu (SAD i Kanada) na kojem su zaradili tek 49 milijuna dolara.

Ovo je treći film u takozvanom MonsterVerseu: stiže nam nakon Godzille iz 2014. godine koja je na tom tržištu startala s 93 milijuna dolara i Kong: Otok lubanja iz 2017. koji je ostvario manji start sa 61 milijun dolara. Oba filma su ostvarili odličan uspjeh u ostatku svijeta pa se isto očekuje i za najnoviji film.

Radnja novog Godzille se odvija pet godina nakon događaja iz 2014. godine, što nije ni izbliza dovoljno vremena da se ljudi pomire s otkrićem Godzille i saznanjem da s tim stvorenjem moraju dijeliti planet. Film je režirao Michael Dougherty prema scenariju koji je napisao s Zachom Shieldson, a glumačku postavu čine Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Bradley Whitford, Sally Hawkins, Charles Dance, Thomas Middleditch, Aisha Hinds, O'Shea Jackson Jr., David Strathairn, Ken Watanabe i Zhang Ziyi. Godzilla: Kralj zvijeri igra i u našim kinima u kojem se također nalazi na prvom mjestu po prodanim kino ulaznicama.

U kina je stigao i Rocketman, biografska drama o Eltonu Johnu koja prati transformaciju stidljivog pijanista Reginalda Dwighta u svjetsku superzvijezdu Eltona Johna, a u kojem je glavnu ulogu ostvario Taron Egerton. Na američkom tržištu je startao na trećem mjestu (na drugom je protekli vikend bio Aladdin) sa zarađenih 25 milijuna dolara što je odlična vijest za studio Paramount u kojem su očekivali između 18 i 20 milijuna dolara. Film je još bolje prošao u ostatku svijeta gdje je zaradio još oko 31 milijun dolara tako da ukupno broji 56 milijuna dolara svoj prvi vikend. S obzirom na oznaku R i budžet od 40 milijuna dolara prve brojke su odlične. Rocketman je također startao i kod nas, a prema podacima Blitz Cinestara protekli se vikend našao tek na 5. mjestu po broju prodanih kino ulaznica.

Ovaj četvrtak, 6. lipnja, u naša kina stiže animirani obiteljski film Tajni život ljubimaca 2, glazbena drama Teen Spirit i novi film iz X-Men franšize Dark Phoenix.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala