Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dokumentarni film Igra prijestolja: Posljednja straža oduševio fanove
Specijal koji prati snimanje 8. sezone HBO-ove hit-serije dao je jedinstven uvid u ono što se događa iza kamere

Dokumentarni film "Igra prijestolja: Posljednja straža" oduševio fanove

Foto: HBO

Tjedan dana nakon finala hit serije Igra prijestolja glumačka i ostala ekipa se oprostila sa svojim fanovima!

Dokumenatarni film naslova Igra prijestolja: Posljednja straža je snimila Jeanie Finlay koja je bila na setu cijelu godinu kako bi zabilježila stvaranje najambicioznije i najkompliciranije sezone hit serije. Film nam je pokazao tko je sve dao život mnogima omiljenoj seriji: kostimi, frizure, šminka, specijalni efekti, statisti... hrpa ljudi posvećena seriji kako bi sve bilo napravljeno na najbolji način.

Iz HBO-a su o filmu ovako rekli: Nitko nikada nije imao ovakav pristup snimanju tako da je dokumentarni film osobna priča iz produkcije koja prati svu ekipu sa seta i glumce koji se moraju nositi s ekstremnim vremenskim uvjetima, rokovima koji stišću na sve strane i fanovima koji žele uhvatiti svaku priliku za bilo kakav spoiler. Ovo je mnogo više od iza snimanja tipa dokumentarac, ovo je smiješna, srcedrapajuća priča, ispričana na dosjetljiv i prisan način o svim čarima stvaranja jednog izmišljenog svijeta kojem se mora reći zbogom.

SPOILERI!

Dvosatni dokumentarac govori o snimanju posljednje sezone, a mnogi su najviše ostali dirnuti reakcijom Kita Haringtona (Jon Snow). Nije mogao suspregnuti suze kad je na čitanju scenarija u Belfastu u Irskoj saznao da će baš njegov lik ubiti Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) u zadnjoj epizodi serije (The Iron Throne). Glumac je već prije spomenuo da je na grupna čitanja odlazio bez prethodnog čitanja scenarij tako da mu je ovo bio šok. Ostatak glumačke ekipe nije iznenađen razvojem događaja, a Clarke mu je s druge strane stola potvrdno klimala.

Svidjet će vas se i reakcija Maisie Williams (Arya) kad je saznala da će baš ona ubiti Night Kinga, reakcija ostalih glumaca na taj važan događaj te reakcija glumačke ekipe kad su saznali završetak serije.

Harrington nije mogao ostati hladan ni u sceni kad je Sivi Crv ubio Lannisterove vojnike i on ga nije uspio spriječiti: "Volim ovu seriju više od svega. To nikad nije bio samo posao za mene. To je bio moj život. Ovo je zauvijek biti najveća stvar koju sam napravio", bio je iskren.

Svoje mjesto u dokumentarcu je imala i veteranska producentica Bernie Caulfield kojoj su showrunneri David Benioff i D.B. Weiss posebno zahvalili. Umjetnička dizajnerica Deborah Riley objasnila je da su sezone 4, 5, 6 i 7 ispale kao trening naspram zadnje sezone. Od mnogo detalja na koje se trebalo paziti jedna osoba je bila u potpunosti zadužena za savršenu frizuru koju je imala Daenerys, odnosno specifična perika s pletenicama uvijek je morala biti u savršenom stanju. Mnogi članovi ekipe su otkrili kako je snimanje zadnje sezone bilo velika žrtva za njihove obitelji jer su dugo bili odvojeni od njih.

Igra prijestolja: Posljednja straža jučer je prikazanja na našem HBO kanalu u 20 sati, a ako ste ga propustili pogledati specijal će ponovno biti emitiran večeras na kanalu HBO 2 u 23:20 sati, sutra na glavnom HBO kanalu u 21:45 sati ili na HBO 3 u 21 sat u srijedu, 30. svibnja.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala