Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


John Wick 'pobijedio' Osvetnike
Treći film naziva "John Wick: Parabellum" srušio je s prvog mjesta nove "Osvetnike" i ostvario start od 150 milijuna dolara

John Wick 'pobijedio' Osvetnike

Nakon tri tjedna apsolutne dominacije u kinima diljem svijeta film Osvetnici: Završnica u svom je četvrtom tjednu pao na drugo mjesto jer je prvo zauzeo Keanu Reeves kao John Wick.

John Wick 3: Parabellum zaradio je oko 57 milijuna dolara samo na domaćem tržištu što je gotovo duplo više nego što je 2017. godine u svom prvom vikendu zaradio John Wick 2 (30 milijuna). Za studio Lionsgate to znači i najbolje otvaranje koje je zadnji put imao sa franšizom Igre gladi u studenom 2015. godine. Ukupna zarada diljem svijeta iznosi skoro 150 milijuna dolara: za usporedbu John Wick je 2014. zaradio samo 88 milijuna dolara, a John Wick 2 je ukupno u 77 dana zaradio 171 milijun dolara. John Wick 3 je dobio odlične ocjene i od kritike i od publike, a posebna pohvala ide na scene borbe koje su po mnogima fantastično odrađene.

Osim što je i treći film u potpunosti rađen pod studijem Lionsgate, konstanta su i scenarist / autor filma Derek Kolstad te redatelj Chad Stahelski. Glavnu ulogu Johna Wicka reprizirao je odlični Keanu Reeves koji je još jednom potvrdio da je akcijska zvijezda dok su u ostalim ulogama Halle Berry, Ian McShane, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Asia Kate Dillon, Lance Reddick i drugi. Film od četvrtka igra i u našim kinima u kojima je također na prvom mjestu po broju prodanih ulaznica (Blitz Cinestar).

Novi Osvetnici možda su pali na drugo mjesto, ali ne prestaju obarati rekorde. S prošlim su vikendom tako na domaćem tržištu zaradili 771 milijun dolara i time maknuli Avatar (760 milijuna dolara) s drugog mjesta najbolje zarade na tom tržištu. S ovom zaradom i dalje su dosta iza filma Ratovi zvijezda: Sila se budi koji drže uvjerljivo prvo mjesto s 936 milijuna dolara. No, prema ukupnoj zaradi diljem svijeta Završnica je došla do 2 milijarde i 616 milijuna dolara što je oko 170 milijuna manje od Avatara koji već desetljeće drži prvo mjesto s 2 milijarde i 787 milijuna dolara. Sad je pitanje hoće li i kad Završnica prestići drugi Cameronov film (prvo je maknula njegov Titanic s drugog mjesta – 2 milijarde i 187 milijuna dolara).

Na trećem mjestu gledanosti na domaćem tržištu trenutno je Detektiv Pikachu koji se kod nas nalazi na drugom mjestu po broju prodanih ulaznica (Završnica je tek na četvrtom mjestu). Ryan Reynolds posudio je glas Pikachuu, a uz njega se u glavnoj ulozi nalazi Justice Smith kao Tim Goodman koji s Pikachuom istražuje nestanak svog oca.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala