Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Osvetnici: Završnica srušili rekorde prvi vikend prikazivanja!
Film je postigao najveću zaradu ikad na američkom tržištu te u cijelom svijetu - 1,2 milijarde dolara

"Osvetnici: Završnica" srušili rekorde prvi vikend prikazivanja!

Mnogi su im predviđali rekordnu zaradu, ali rijetki su mogli predvidjeti da će Marvelovov film Osvetnici: Završnica srušiti baš sve rekorde prvi vikend prikazivanja, prema prvim podacima s Box Office Mojo!

U tri dana prikazivanja na domaćem (američkom i kanadskom) tržištu film je zaradio oko 350 milijuna dolara, a u ostatku svijeta u pet dana još oko 859 milijuna što ukupno znači 1,2 milijarde dolara u cijelom svijetu svoj prvi vikend prikazivanja! Za usporedbu, dosadašnji film koji je bio na prvom mjestu zarade prvi vikend u cijelom svijetu su bili prethodni Osvetnici: Rat beskonačnosti sa 640 milijuna dolara.

Film se s ovom zaradom već smjestio na 18. mjesto nauspješnijih filmova svih vremena čije prvo mjesto uvjerljivo drži Avatar s ukupnom zaradom od 2,7 milijarde dolara u cijelom svijetu, slijedi ga Titanic s 2,1 milijardu te Ratovi zvijezda: Sila se budi s 2 milijarde dolara.

Marvel Cinematic Universe dosad broji ukupno 22 filma koji su zajedno dosad zaradili 19,8 milijardi dolara diljem svijeta s tim da ih je 9 prešlo zaradu od milijarde dolara na globalnom tržištu.

Novi Osvetnici su odličnu zaradu ostvarili i u Kini u kojoj su u pet dana zaradili čak 330 milijuna dolara što je rekord za neki film u Kini za prvi vikend prikazivanja.

Osvetnici: Završnica su režirali Anthony i Joe Russo, a neki od zvijezda koje gledamo u filmu su Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Brie Larson, Karen Gillan, Danai Gurira, Bradley Cooper i Josh Brolin. Film od 25. travnja možete gledati i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala