Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nagrađivana BBC-jeva serija „Luther“ na programu Hrvatske radiotelevizije
Britansku glumačku zvijezdu Idrisa Elbu od ovog petka pratite na našim malim ekranima

Nagrađivana BBC-jeva serija „Luther“ na programu Hrvatske radiotelevizije

Hrvatska radiotelevizija u petak 29. ožujka na Drugom programu (HRT - HTV2) počinje prikazivati izvrsnu BBC-jevu seriju Luther.

Britanska glumačka zvijezda Idris Elba u ovom napetom i domišljatom psihološkom trileru kroz 6 epizoda donosi priču o inteligentnom, ali emocionalno impulzivnom policajcu Lutheru. Za njega je njegova profesija više poziv nego posao. Svoju ideju moralnog poretka slijedi koliko i pravila i kodekse kaznenog zakona.

Vidjet ćemo kako se Luther suočava s nizom psiholoških duela između lovca i lovine, grabežljivca i plijena. Upoznat ćete njegovu sposobnost za nasilje, ali i dobrotu; njegovu iznenadnu ranjivost i nevjerojatni vizionarski um. Otkrit ćete zašto ga je supruga ostavila zbog drugog muškarca i zašto kod svojih kolega često izaziva čuđenje i osjećaj strahopoštovanja.

No kako se intenzitet njegovih uvjerenja spaja sa žestinom njegovih strasti, postavlja se pitanje je li Luther na strani dobra ili čovjek koji srlja u samouništenje. Lutherova osoba od povjerenja je Alice, njegova zakleta neprijateljica i prelijepa višestruka ubojica koja mu otpočetka izmiče i s kojom se s vremenom upušta u ubojito nadmudrivanje. No, kako ulozi postaju sve viši i osobniji, Lutherov samotnjački put vuče ga na sam rub iskušenja. Hoće li se njegovi osobni demoni pokazati jednako opasnima kao i kriminalci koje lovi?

Idris Elba je za ulogu Luthera 2012. osvojio Zlatni globus u kategoriji glavne muške uloge, a za istu je nagradu nominiran još tri puta. Serija je osvojila još 14 nagrada i 59 nominacija.
U glavnim su ulogama: Idris Elba (Luther), Ruth Wilson (Alice Morgan), Steven Mackintosh (Ian Reed), Indira Varma (Zoe Luther), Paul McGann (Mark North), Saskia Reeves (Rose Teller) i Warren Brown (Justin Ripley).

Prvu epizodu izvrsne BBC-jeve serije Luther gledajte u petak 29. ožujka na Drugom programu (HRT - HTV2) Hrvatske radiotelevizije u 22 sata i 10 minuta. 
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala