Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


CineStar TV Premiere 1: Peaky Blinders II
Od srijede (27.03.) ne propustite pogledati drugu sezonu hvaljene serije, u terminu od 21:15h na CineStar TV Premiere 1

CineStar TV Premiere 1: Peaky Blinders II

 

PEAKY BLINDERS IIVelika Britanija, 2015., 59 min.
Režija: Tim Mielants
Uloge: Cillian Murphy, Paul Anderson, Helen Mccrory, Joe Cole
Kategorija: Kriminalistički

Iako obiluje kostimima s početka 20. stoljeća, serija Peaky Blinders nije još jedna u nizu sladunjavih povijesnih drama. Za početak, smještena je u Birminghamu, gradu koji je, usprkos svojoj industrijskoj baštini, rijetko predmet televizijske fikcije.

Peaky Blinders je gangsterska drama smještena početkom dvadesetih godina prošlog stoljeća. Kritika i gledatelji su je prozvali svojevrsnom birmingenskom Obitelji Soprano. Serijal pripovijeda priču o Thomasu Shelbyju (Cillian Murphy) i njegovoj obitelji koji predvode moćnu bandu. Ime su dobili po običaju ušivanja britvica u rubove svojih kapa, a novac zarađuju od ilegalnog klađenja, pružanja zaštite i crnoga tržišta.

Sezona 2., epizoda 1:

1919. - Tommy baca novčić. Vrti se dok vlak trubi, a insp. Campbell povlači pištolj na Grace. Oklijeva. Novčić se i dalje vrti. Campbell se priprema pucati, no Grace ga upuca pištoljem iz svoje torbice i on pada na tlo. Novčić padne na Tommyjevu ruku. Pogleda gore, spremajući se za ostatak svoga života.

Dvije godine kasnije - dvije žene u crnim haljinama guraju velika crna dječja kolica ulicama Small Heatha u Birminghamu. Stanu ispred ulaza u pub Garrison i obje se nagnu u kolica kao da umiruju svoju djecu. Zakočile su kolica, okrenule se i otišle. Ubrzaju korak pa potrče, a dječja kolica eksplodiraju. Ulaz u pub je uništen… Posvuda su krhotine.

Većinom odjeveni u crnom, stoje pored svježe iskopanoga groba Freddieja Thornea. Ada smiruje njihova sina Karla, a tu su i ostali Shelbyji i Freddiejevi drugovi. Tommy govori nekoliko riječi u čast svoga prijatelja i bivšega druga, i nakon sprovoda kaže Adi da se s njima vrati u Birmingham. Planira proširenje posla. Ada odbije – više nije Shelby ni Thorne.

Drugu sezonu poznatog epskog serijala smještenog u kriminalno podzemlje u Birminghamu dvadesetih godina prošlog stoljeća - Peaky Blinders - pogledajte od 27. ožujka u 21:15h na CineStar TV Premiere 1

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala