Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Što se događa kada medeni mjesec pođe po zlu?
Tri puta za Oscara nominirana Saoirse Ronan briljira u još jednoj filmskoj ulozi

Što se događa kada medeni mjesec pođe po zlu?

Saoirse Ronan kino publika upoznala je još 2007. godine kada je sada već slavna glumica imala tek 13 godina i zaigrala svoju prvu veliku filmsku ulogu u hitu Okajanje skupa s Keirom Knightley i Jamesom McAvoyem. Koliko je bila impresivna u ulozi mlađe sestre Keire Knightley dovoljno govori i činjenica da je pobrala hvalospojeve kritike i publike te zaradila svoju prvu nominaciju za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji sporedne glumice. Od tada pa sve do danas, Ronan je ostvarila niz fenomenalnih glumačkih ostvarenja na čelu s filmovima Brooklyn i Lady Bird za koje je, također, bila nominirana za Oscara u kategoriji glavne ženske uloge. Od sljedećeg četvrtka, 21. ožujka u kinima je gledamo u romantičnoj drami Na plaži Chesil za koju vam ovim putem predstavljamo kino najavu!

Ljeto je 1962. godine, a student povijesti Edward Mayhew nalazi se na medenom mjesecu sa svojom mladom suprugom Florence Ponting, prvom violinom amaterskog žičanog kvarteta u kojem se nalazi. Njih dvoje došli su na obalu Dorseta gdje će prve dane braka provesti hodajući plažom Chesil, dugačkom obalom koja se sastoji od glatkog pijeska. Smješteni su u relativno skromnu, zdepastu sobu hotela u kojoj im dvoje konobara, uz hihotanje, poslužuje razvodnjeno vino i pečenu govedinu uz krumpir poprilično depresivnog izgleda. U početku su Edward i Florence povučeni i sramežljivi jedno prema drugome, kao da se nalaze na prvom spoju. U neku ruku, po današnjim mjerilima, njih dvoje jedva da su se poljubili prije braka. Ta potpuna zbunjenost koja ih okružuje je pomalo humoristična i dirljiva, a sve zbog toga što oboje razmišljaju o velikom trenutku koji treba doći navečer – konzumacija braka.

Ljubavni film Na plaži Chesil snimljen je prema istoimenom bestseleru koji je izdan i kod nas, autora Iana McEwana koji je također napisao i već spomenuto djelo Okajanje. McEwan je za ovaj film adaptirao i scenarij (prvi put da se odvažio na taj zadatak), a režiju potpisuje Dominic Cooke – vrlo uspješan kazališni redatelj nominiran i za nagradu BAFTA kojem je Na plaži Chesil redateljski filmski prvijenac. Uz Saoirse Ronan u filmu je glavnu ulogu njezinog mladog supruga ostvario Billy Howle (Dunkirk), a u sporednim ulogama pojavljuju se nominirana za Oscara Emily Watson, nominirana za nagradu BAFTA Annie-Marie Duff, Samuel West, Bebe Cave i Adrian Scarborough.

Prepun tajni koje skrivaju glavni likovi i seksualne tenzije netipične za vrijeme u kojem se radnja događa, Na plaži Chesil filmska kritika pozitivno je ocijenila, a pogotovo se to odnosi na glumačka ostvarenja Ronan i Howlea kojima je ovo već drugi zajednički film u kojem glume ljubavnike. Zanimljiva je činjenica da je scenarist i autor knjige Ian McEwan još 2014. godine izjavio da bi htio da Saoirse Ronan tumači ulogu Florence Ponting.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala