Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


OSKARI 2019: Zelena knjiga osvojila Oskara za najbolji film
"Zelena knjiga" osvojila je tri Oskara, dok ih je najviše, njih četiri, otišlo u ruke "Bohemian Rhapsody"

OSKARI 2019: "Zelena knjiga" osvojila Oskara za najbolji film

Film Zelena knjiga: Vodič za život bio je apsolutno iznenađenje kada je proglašen najboljim filmom na ovogodišnjoj dodjeli Oskara, održanoj sinoć u Los Angelesu. U konkurenciji s filmovima ROMA, Bohemian Rhapsody, Vice, Zvijezda je rođena, BlacKkKlansman, Miljenica i Black Panther film Zelena knjiga nije bio među favoritima, ali je ipak kući odnio zlatni kipić.

Osim za najbolji film, Zelena knjiga dobila je još dva priznanja: Mahershala Ali osvojio je svoj drugi Oskar u karijeri, ovog puta također za najbolju sporednu ulogu, a Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie i Peter Farrelly popeli su se na pozornicu kako bi pokupili nagradu za najbolji originalni scenarij.

Četiri osvojena Oskara od pet nominacija osvojio je biografski film o rock grupi Queen, Bohemian Rhapsody. Rami Malek oduševio je svojom izvedbom u ulozi legendarnog Freddieja Mercuryja, koja mu je donijela i prvi zlatni kipić u karijeri. Druge Oskare dobili su u kategorijama montaže, miksanje zvuka i dizajn zvuka.

Uz Zelenu knjigu još su dva druga filma osvojila po tri zlatna kipića: Netflixova Roma nagrađena je za najboljeg redatelja (Alfonso Cuarón), najbolji film na stranom jeziku i najbolju fotografiju; Black Panther je osvojio nagrade za produkcijski dizajn, kostimografiju i glazbu.

Jedno od većih iznenađenja večeri bila je i pobjeda Olivije Colman za najbolju žensku ulogu, za izvedbu u filmu Miljenica. Njena pobjeda došla je kao iznenađenje jer su svi očekivali da će kipić otići u ruke fantastične Glenn Close, koja je bila nominirana za film The Wife i to sedmi put u karijeri.

Sama dodjela prošla je bez većih incidenata, po prvi puta nakon dugo vremena bez voditelja ili voditeljskoj para. Gledatelje su na ovogodišnjoj dodjeli oduševili Bradley Cooper i Lady Gaga kada su preuzeli pozornicu kako bi izveli svoju za Oskara nagrađenu pjesmu Shallow iz filma Zvijezda je rođena.

Cjelokupnu listu dobitnika možete provjeriti na službenim stranicama.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala