Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Južni vjetar puše i u hrvatskim kinima
Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić i Nebojša Glogovac u hit filmu koji osvaja regiju!

Južni vjetar puše i u hrvatskim kinima

Film koji ruši sve rekorde, koji je u prvih mjesec dana kino distribucije ostvario više od 550.000 gledatelja u regiji te gotovo 600.000 gledatelja u svijetu te koji na IMDB-u ima visoku ocjenu 8,8 - danas stiže u hrvatska kina! Radi se o filmu Južni vjetar, novom srpskom dugometražnom igranom ostvarenju koje nezaustavljivo puni regionalne kino blagajne i koji je hrvatska publika jedva dočekala.

Film Južni vjetar vrlo brzo je postao svojevrsni fenomen te se očekuje da će postati novi najgledaniji film u regiji jer već dugo niti jedan film s ovih prostora nije izazvao toliku pažnju i euforiju. Film je premijerno prikazan 25. kolovoza 2018. godine na Filmskim susretima u Nišu gdje je osvojio čak 4 nagrade i već tada se ljestvica očekivanja visoko postavila. Sasvim opravdano.

Radi se o najnovijem srpskom filmu redatelja Miloša Avramovića napisanog po scenariju Petra Mihajlovića i Miloša Avramovića s fantastičnom glumačkom postavom. Glavne uloge tumače Miloš Biković, koji uživa ogromnu popularnost pogotovo kod mlađe publike, i Dragan Bjelogrlić, zatim sve popularnija Jovana Stojiljković te Miodrag Radonjić.

Jednu od glavnih uloga u filmu tumači i prerano preminuli Nebojša Glogovac kojemu je ovo na žalost posljednja filmska uloga. Glogovac je uvijek u svojim ulogama pomicao granice a nište manje nije napravio i u svojoj ulozi Goluba - pripadnika narko kartela, čovjeka koji ne preza ni pred čim kako bi odradio posao i koji je u bliskoj suradnji s policijom duboko zagrlizlom u kriminal.

Odličnu glumu i sjajan scenarij dodatno je upotpunio izbor glazbe u filmu, koja počinje numerom "Luda po tebe", bugarskom verzijom hita Lepe Brene, i završava s pjesmom "Četiri strane sveta" koju su srpski izvođač Coby i slovenska r&b zvijezda Senidah napravili posebno za ovaj film.

Južni vjetar je brz, žestok, brutalan i tužan. Oslikava život jedne generacije koja nije osobno iskusila devedesete, ali su se tragovi tih paklenih godina i te kako osjetili u njihovim životima. Ovaj uzbudljiv krimi triler o beogradskom podzemlju i organiziranom kriminalu držat će vas prikovane za sjedišta kina puna dva sata i ostaviti, još dugo nakon, bez teksta. 

Radnja filma smještena je u današnji Beograd, gdje glavni lik Petar Maraš (Miloš Biković), mladi pripadnik automobilske mafije koju predvodi opasni Car (Dragan Bjelogrlić), jednog dana ukrade auto koji ni slučajno nije smio ukrasti, jer pripadaju ozloglašenom Golubu (Nebojša Glogovac) vođi mafije koji radi za šefa policije. I tu kreće kaos, akcija, luđački brza vožnja, napetost i neizvjesnosti, i sve to ispresijecano duhovitim opaskama glavnih likova koji unose idealnu dozu smijeha u inače dosta tragičnu i opasnu situaciju.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala