Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Vatra - Svjetla i sirene
Režijom novog spota grupe Vatra, Filip Filković ponovno je dokazao da njegovo vrijeme tek dolazi

Vatra - "Svjetla i sirene"

Album Sputnik
Izdavač Dallas Records
Autor spota Filip Filković
Trajanje 3'41'
Ocjena 5/5



Nakon što su zahvaljujući Filipu Filkoviću Philatzu prošle godine snimili uvjerljivo najimpresivniji spot godine za pjesmu 'Eskim' bilo je ludo za očekivati da će za slijedeći spot angažirati nekog drugog redatelja. Tako se njihov 'kućni' redatelj Philatz prihvatio režije za pjesmu 'Svjetla i sirene' sa posljednjeg albuma 'Sputnik' i ponovo stvorio jedan više nego impresivan spot.

Za razliku od 'Eskima' u kojem se poigravao prizorima iz nijemih filmova s početka 20. stoljeća dotjeravši ga do najmanjeg detalj tako od početka do kraja djeluje kao mali igrani film A produkcije, u svom je novom kreativnom djelu okrenuo priču za 180 stupnjeva i prebacio priču u kompjutorsku igru koja djeluje kao privlačan SF spektakl sa neizostavnim utjecajem azijske kinematografije, što je dao i do znanja potpisujući na početku naziv spota na japanskom jeziku (ili već nekom sličnom). Odlični kadrovi, maštovita kompjutorska animacija pozadine, ponovo vrhunski make up, suluda kostimografija i super brza promjena kadrova ali dovoljno da stvori sliku koja ne gubi iz vida riječi pjesme posvećene prebrzoj vožnji. Zapravo je bilo za očekivati da će tu pjesmu pratiti adrenalinska vožnja no ni ovakav pogled nije za odbaciti. Nema sumnje da je Filković dokazao da njegovo vrijeme tek dolazi stvorivši teren za svoju kreativnost na najbolji mogući način – tjerajući nas da sa nestrpljenjem čekamo njegov novi spot ili po mogućnosti film.  


Dubravko Jagatić

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala