Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Marvel sprema film s prvim azijskim superjunakom
"Shang-Chi" bi trebao biti lik koji pokreće franšizu azijskih superjunačkih filmova, već ima i scenarista

Marvel sprema film s prvim azijskim superjunakom

Marvel studio u punom je pogonu u stvaranju svog prvog superjunačkog filma s azijskim protagonistom. Nadaju se kako će Shang-Chi biti lik koji će pokrenuti novu franšizu.

Shang-Chi se prvi puta u Marvelovim stripovima pojavio 1973. godine. On je sin Fu Manchua, lika kojeg Marvel više ne smije koristiti pa će u filmu priča vjerojatno biti malo izmijenjena. Shang-Chi je odrastao izoliran od vanjskog svijeta gdje je trenirao borilačke vještine i izgradio neusporedive sposobnosti. Kada napokon dođe do vanjskog svijeta njegovi se svjetonazori mijenjaju kada sazna da njegov otac nije baš takav pozitivac kakvim ga je on smatrao.

Studio je odabrao kinesko-američkog scenarista Davea Callahama da napravi scenarij, a navodno su trenutno u potrazi za redateljem te gledaju nekolicinu azijskih i azijsko-američkih redatelja, koji bi mogli preuzeti projekt u svoje ruke.

S filmom o Shang-Chiju, Marvel želi napraviti isto što je napravio s Black Pantherom - film je bio vezan uz afričku i afričko-američku kulturu te je glumačka postava bila skoro sva crnačka, kao i redatelj Ryan Coogler i scenarist Joe Robert Cole. Cilj je napraviti sličnu stvar: predstaviti novog junaka koji povezuje azijske i azijsko-američke teme, uz stvaralačku ekipu azijskih i azijsko-američkih filmaša.

Nakon nevjerojatnog uspjeha Marvelovih filmova u posljednjih deset godina, počevši od Iron Mana, mnogi su se pitali u kojem smjeru studio može otići da proširi svoje svjetove i očito smo dobili odgovor: čini se kako će ključna tema nadolazećih projekata biti etnička raznolikost i uključenost, ispred i iza kamere.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala