Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


TV serija o fenomenima pop kulture bivše države
Nova dokumentarna serija 'Robna kuća - Za nekoga sve, za svakog ponešto' od 7. ožujka na programu RTS-a

TV serija o fenomenima pop kulture bivše države

'Robna kuća - Za nekoga sve, za svakog ponešto' naziv je nove dokumentarne serije koja se počinje prikazivati od subote 7. ožujka od 17 sati na programu RTS-a, a govori o fenomenima, ljudima i trivijalnostima u nekadašnjoj Jugoslaviji. Tako će se u prvih deset (od predviđenih 29) epizoda baviti partizanskim filmovima, nogometom, serijama 'Otpisani' i Velo misto', Bijelim dugmetom, Olimpijskim igrama u Sarajevu, kultnim filmskim komedijama…

U prve dvije epizode biti će predstavljen partizanski film kao jedan od originalnih proizvoda jugoslavenske kulture. Serija je nastala u produkciji RTS-a i producentske kuće Absint, redatelj je Igor Stoimenov, a narator poznati beogradski glumac Nikola Đuričko. Koliko bi serija mogla biti zanimljiva govori par podataka koji će biti prikazani i o kojima će biti riječi u prvoj epizodi.

Tako će glumac Bata Živojinović govoriti o tome kako je Richard Burton potpuno pijan glumio Tita, kako je Burtona u Dubrovniku čekao brod nakrcan whiskeyem, da je on u filmu 'Valter brani Sarajevo' smaknuo čak 186 Nijemaca, koji će biti ilustriran sa verzijom sinhroniziranom na kineski uz snimke svečanog dočeka Bate Živojinovića u Kinu (s obzirom da je 'Valter brani Sarajevo' jedan od najgledanijih filmova svih vremena u Kini).

Veljko Bulajić govorit će o rušenju mostova pri snimanju filma 'Bitka na Neretvi' i svom pozivu Pablu Picassu da napravi plakat za spomenuti film i honorar koji je tražio za njega (sanduk vina). Po svemu sudeći, riječ je o doista zanimljivom dokumentarcu koji po prvi puta obrađuje povijest bivše države na jedan sasvim drugačiji način.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala