Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Na televiziji: Pogledajte svoju budućnost!
Dok Srbija štiti svoje gledatelje od javne pljačke putem malih ekrana, u Hrvatskoj TV rip-off u zamahu

Na televiziji: Pogledajte svoju budućnost!

Piše: Dubravko Jagatić

I dok su u Srbiji nedavno zakonom zabranili program koji zloupotrebljava lakovjernost građana, na televizijama u Hrvatskoj sve je više emisija, koje upravo na najgori mogući način zloupotrebljavaju lakovjernost, uzimajući od TV gledatelja novac za ponuđenu prijevaru.

Briga za gledatelje

Opće je poznato da s razvojem krize vlasti, globalnom recesijom i lošom ekonomskom situacijom u zemlji, građani izlaz iz tmurne svakodnevnice i neizvjesne budućnosti nalaze u što 'jeftinijem' obliku zabave. Televizija je još uvijek najjeftiniji oblik zabave, a ukoliko ta ista televizija nudi mogućnost proricanja budućnosti, 'lake' zarade još par mjesečnih plaća ili pak osvajanja nezamislivog jackpota, onda takva

Odlukom Srpske radiodifuzne agencije, nedavno je u cijeloj Srbiji (na čak 80 tv postaja) zabranjen program koji zloupotrebljava lakovjernost građana. Štoviše, brojne su televizijske postaje dobile rok od svega tri dana da iz programa izbace već nepregledan broj vidovnjaka i vračara koji su znali sve o svima i sve unaprijed, zarađujući svojim 'talentom' na skupim telefonskim impulsima tijekom 'savjetodavnih' razgovora. Da ne bi morali iz temelja mijenjati programsku shemu, televizijama je ponuđena opcija da mogu nastaviti s emitiranjem takvih sadržaja, ali isključivo u zabavne svrhe, bez naplaćivanja poziva i sms poruka. Pripremom spomenute uredbe, otkriveno je čak osam tv postaja, koje su svoj sadržaj temeljile isključivo na takvom programu 'perušanja' lakovjernih gledatelja.

Nebriga za gledatelje

Za razliku od susjeda, koji su odlučili stati tome na kraj, na hrvatskim televizijama takav je program u zamahu pa je Kunolovac u programu RTL televizije već odavno pustio korijenje (dok seksipilne voditeljice svojim biserima pune novinske stupce).

'Ezo TV' sa gatarama Novoj TV je doveo sasvim sigurno pristojnu količinu lakovjernih 'darovatelja' nakon emisije 'Nova lova', RTL televizija emisijom 'Kunolovac', a ni OTV ne zaostaje sa 'Jackpotom', kao ni Z1 sa 'Pogledaj svoju budućnost'. I dok susjedi već pišu prekršajne prijave, a potom možda i oduzmu nekome dozvolu za emitiranje, na domaćim televizijama urednici marljivo smišljaju nove prijevare.

Lakovjernih će gledatelja uvijek biti, kao i urednika koji će uz osmjeh trljati ruke puneći džepove na temelju baš te iste lakovjernosti svojih gledatelja. No, zašto bi uopće bilo takvih urednika ako imamo vlast kojoj je navodno stalo do pravne države i brige za svoje građane i svoj narod? Dokle god će takvi urednici bez ikakve kontrole uzimati novac lakovjernim gledateljima, dotle će pogled prema vrhu vlasti biti sve ljući i ljući. Kredibilitet ljudi koji vode državu odavno je već poljuljan no oni se trude ponovo nas iznenaditi svojim potezima i svojom nebrigom. A to je samo jedan mali segment televizijskog programa kojega svakodnevno gledaju stotine tisuća gledatelja.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala