Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


HBO u listopadu
Pogledajte izdvojene premijere hit filmova i serija koje u listopadu stižu na HBO kanale i usluge

HBO u listopadu

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u mjesecu listopadu premijerno prikazivati na HBO, HBO 2 i HBO 3 kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtjev HBO GO i HBO On Demand.

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA:

KAMPIRANJE (Camping)
Premijera 15. listopada u 21.00 h na HBO-u
Ponedjeljkom nova epizoda u 21.00 h na HBO-u
Ponedjeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Jennifer Garner, David Tennant, Juliette Lewis, Arturo Del Puerto, Ione Skye

Serija „Kampiranje“ prati bračni par Kathryn (Jennifer Garner) i Walta (David Tennant) koji odluče provesti vikend na kampiranju u prirodi povodom Waltova 45. rođendana. Ono što je trebala biti opuštajuća proslava u divljini ubrzo postaje test prijateljstva i brakova nakon što im se na kampiranju pridruže Kathrynina krotka sestra Carleen, bivša najbolja prijateljica i moralizatorica Nina-Joy, slobodoumna Jandice i drugi. Unatoč (ili možda baš zbog) Kathryninih najvećih napora, vikend se pretvara u niz prepirki, priznanja, upada životinja, posjeta hitnoj i ženskih zločina koji se neće tako brzo zaboraviti. U ovoj komediji u osam nastavaka pridružit će im se i Waltov najbolji prijatelj George, suprug Nine-Joy, iza čije se vesele vanjštine krije potisnuti bijes, Waltov nedavno rastavljeni prijatelj Miguel koji se nalazi usred krize srednjih godina, te Carleenin dečko, bivši ovisnik, koji se polako približava samouništenju.

ŠALJIVAC (Kidding)
Premijera 8. listopada u 21.30 h na HBO-u
Ponedjeljkom nova epizoda u 21.30 h na HBO-u
Nedjeljom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Jim Carrey, Catherine Keener, Frank Langella

U ovoj humorističnoj seriji Jim Carrey igra Jeffa iliti gospodina Picklesa, ikonu dječje televizije, uzor dobrote i mudrosti za povodljive mlade umove Amerike i roditelje koji su odrasli s njim – no također je i brend vrijedan milijune dolara. Ali kad se obitelj ove obožavane osobnosti – supruga, dva sina, sestra i otac – počne raspadati, Jeff otkriva da ga nikakva bajka, priča ni lutka neće izvesti iz krize koja napreduje brže nego što se on stiže snaći. Rezultat: dobar čovjek u okrutnom svijetu suočava se s polaganim gubitkom razuma koji je podjednako urnebesan koliko i tragičan.

ZASLIJEPLJEN SVJETLIMA (Blinded By The Lights)
Premijera 27. listopada u 22.00 h na HBO-u
Subotom nova epizoda u 22.00 h na HBO-u
HBO GO premijera 27. listopada

Glume: Kamil Nożyński, Marta Malikowska, Robert Więckiewicz, Jan Frycz, Cezary Pazur

„Zaslijepljen svjetlima“, nova poljska serija iz HBO Europe produkcije, donosi priču o sedam dana iz života dilera kokaina čiji savršeno posloženi život počinje zapadati u kaos dok je on prisiljen donositi najvažnije odluke svog života.
Kuba je zloglasni varšavski diler kokaina. Perfekcionist je i autsajder. Voli imati sve pod kontrolom, uključujući i svoj pomno osmišljeni imidž. Ljudima oko sebe prava je nepoznanica. Oni vide samo lijepo lice, skupu odjeću i šminkerski auto. Malo se zna o njemu, ali on zna mnogo ljudi. Njegovi klijenti uključuju političare, slavne osobe, bogate domaćice, hip-hop zvijezde i hipstere. Druži se s lokalnim mafijašima predvođenih Stryjem, s kojim ujedno dijeli šefa – Jaceka. Jedina bliska prijateljica mu je Pazina. Kuba je umoran od svog života – htio bi pobjeći nekamo daleko te kupuje dvije jednosmjerne avionske karte. Idući tjedan leti u Argentinu. No prije nego što ode, mora riješiti neke stvari. U međuvremenu, Dario, mafijaš staroga kova, izlazi iz zatvora. Njihovi putovi neočekivano će se ukrstiti, što će Kubu natjerati da se suoči sa svojim sadašnjim životom i odlukama koje je donio i koje će tek donijeti. Hoće li Kuba smoći dovoljno hrabrosti da se suoči s vlastitim demonima?

OTKRIVANJE VJEŠTICA (A Discovery Of Witches)
Premijera 23. listopada u 20.00 h na HBO-u
Utorkom nova epizoda u 20.00 h na HBO-u
Subotom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Teresa Palmer, Matthew Goode, Owen Teale, Malin Buska, Trevor Eve

Na temelju najprodavanije serije knjiga Debore Harkness, „Otkrivanje vještica“ suvremena je ljubavna priča smještena u okruženje akademskog života Oxforda, ali u svijetu gdje šačica vještica, vampira i demona živi i djeluje nevidljiva među ljudima, skrivajući se naočigled svih. Teresa Palmer glumi briljantnu akademičarku i povjesničarku Dianu Bishop, nevoljku vješticu koja niječe svoje nasljeđe. Otkriće rukopisa u oksfordskoj knjižnici Bodleian dovodi je u srce opasnog misterija – i na put zagonetnog genetičara Matthewa Clairmonta (Matthew Goode), koji također ima mračnu obiteljsku tajnu: on je vampir. Dok Diana i Matthew kreću na putovanje da shvate tajne drevnog rukopisa i kako se njihova veza razvija, događaji prijete razbiti krhki mir koji je dugo postojao između vještica, vampira, demona i ljudi.

LAGODAN ŽIVOT III (Aranyelet III)
Premijera 14. listopada u 21.00 h na HBO 3
Nedjeljom nova epizoda u 21.00 h na HBO 3
HBO GO premijera 14. listopada

Glume: Szabolcs Thuróczy, Eszter Ónodi, Renátó Olasz, Laura Döbrösi, Zsolt Végh

HBO Europe donosi novu, a ujedno i posljednju sezonu mađarske serije „Lagodan život“. Obitelj Miklósi živi lagodnim životom o kojemu su oduvijek sanjali: preselili su se u idilično selo u dunavskom zavoju Mađarske, gdje se Janka natječe za gradonačelnicu, a Attila i njegov najbolji prijatelj, milijarder Feri Gáll, postavljaju temelje za masivni građevinski projekt. Ipak, iza mirne fasade sreće koju su kupili krvlju i izdajom, još plamte strasti. Mira i njezin dečko tužilac Zebegényi još rade na tome da tajanstvenog Strica Pandu, kojeg Mira drži odgovornim za smrt svog prijatelja Oszija, stave iza rešetaka. U međuvremenu, Márk planira osvetiti ubojstvo svog obožavanog kuma Hollosa. Ove makinacije čine izbijanje rata između djece i njihovih roditelja sve neizbježnijim.

POTOMCI (Legacies)
Premijera 26. listopada na HBO GO-u

Glume: Danielle Rose Russell, Matthew Davis, Jenny Boyd, Kaylee Bryant, Quincy Fouse

Posljednjeg desetljeća legendarni heroji i zlikovci „Vampirskih dnevnika“ i „The Originals“ oduševili su publiku širom svijeta. Ostavili su za sobom trajnu baštinu ljubavi i obitelji koja se nastavlja u „Potomcima“, uzbudljivoj novoj drami koja pripovijeda priču o sljedećoj generaciji nadnaravnih bića u Školi Salvatore za mlade i nadarene. Ovdje kći Klausa Mikaelsona, 17-godišnja Hope Mikaelson, blizanke Alarica Saltzmana, Lizzie i Josie Saltzman i druga mladež sazrijeva na najnekonvencionalniji mogući način, odgajani da budu najbolje verzije sebe unatoč najgorim impulsima. Hoće li te mlade vještice, vampiri i vukodlaci postati heroji koji žele biti ili zlikovci za koje su rođeni?

RAY DONOVAN VI (Ray Donovan VI)
Premijera 29. listopada na HBO GO-u

Glume: Liev Schreiber, Jon Voight, Paula Malcomson, Pooch Hall, Dash Mihok

U L.A.-u, kaotičnoj meki bogatih i slavnih, Ray Donovan obavlja prljav posao najmoćnijih igrača. U ovoj 60-minutnoj seriji glumac Liev Schreiber, nominiran za nagrade „Emmy“ i „Zlatni globus“, tumači glavu ulogu čovjeka koji učinkovito uklanja probleme slavnih osoba, sportaša superstara i poslovnih mogula. Ova moćna drama zakomplicira se kada njegov otac, kojega tumači dobitnik „Oscara“ Jon Voight, neočekivano izađe iz zatvora, što pokrene lanac događaja koji će duboko potresti obitelj Donovan.

AMERIČKA PRIČA (All American)
Premijera 11. listopada na HBO GO-u

Glume: Daniel Ezra, Greta Onieogou, Samantha Logan, Michael Evans Behling, Taye Diggs

Spencer James srednjoškolski je igrač footballa u usponu i odlikaš srednje škole „South Crenshaw High“. Compton je mjesto koje naziva domom. Ali kad ga trener škole „Beverly High School“ Billy Baker regrutira da se pridruži njegovu timu u Beverly Hillsu, Spencerova majka Grace i njegov najbolji prijatelj Coop uvjeravaju Spencera da je to prilika koju mora iskoristiti. Sada se Spencer mora kretati u dva svijeta, južnom susjedstvu koji poznaje i bogatom svijetu Beverly Hillsa koji mu je ponudio priliku za nešto veće. Inspiriran životom profesionalnog igrača američkog nogometa Spencera Paysingera, „Američka priča“ serija je o dvjema obiteljima iz vrlo različitih svjetova, svaka s vlastitim pobjedama, gubicima i borbama.

ŠIFRA ZLOČINA (Blindspot)
Cijela I. i II. sezona dostupne od 1. listopada na HBO GO-u

Glume: Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Rob Brown, Audrey Esparza, Ashley Johnson

Sullivan Stapleton i Jaimie Alexander glume u ovom akcijskom trileru scenarista i izvršnog producenta Martina Gera. Stapleton igra okorjelog agenta FBI-a Kurta Wellera, koji je uvučen u složenu zavjeru kad na Times Squareu pronađu tajanstvenu nagu ženu Jane Doe (Alexander), koja se ne sjeća svoje prošlosti, tijela u potpunosti prekrivena nizom zakučastih kriptičnih tetovaža... uključujući i njegovo ime na leđima. Dok Weller i njegovi kolege u FBI-u Edgar Reade, Tasha Zapata i tehnološki lumen Patterson počinju istraživati doslovnu mapu tetovaža Jane Doe, bivaju uvučeni u riskantno podzemlje koje se pretvara u labirint tajni i otkrića – s informacijama koje otkrivaju veću zločinačku zavjeru, dok je dovode bliže otkriću istine o njezinu identitetu.

LAK KAO PERO (Light As A Feather)
Cijela sezona dostupna od 30. listopada na HBO GO-u

Glume: Liana Liberato, Haley Ramm, Ajiona Alexus, Brianne Tju, Peyton List

Nadnaravni triler „Lak kao pero“ temelji se na priči Zoe Aarsena koju je pročitalo više od 2,9 milijuna ljudi na samočitaču na platformi samoizdavaštva Wattpad. Serija prati pet tinejdžerica koje se nose s nadnaravnim posljedicama nevine igre „Lak kao pero, krut kao daska“. Kad djevojke počnu umirati na točno predviđen način, preživjele moraju shvatiti zašto su postale mete i je li zla sila koja ih lovi netko od njih.

TEORIJA VELIKOG PRASKA VII i VIII (The Big Bang Theory VII & VIII)
Cijela VII i VIII sezona dostupne od 1. listopada na HBO GO-u
Sve prethodne sezone već dostupne na HBO GO-u

Glume: Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar

Leonard i Sheldon vrhunski su fizičari, pravi „genijalni umovi“ koji razumiju kako svemir funkcionira. No ta im genijalnost ne pomaže u odnosima s ljudima, osobito sa ženama. Sve se to počne mijenjati kada se slobodoumna ljepotica Penny doseli u susjedni stan. Leonardov cimer Sheldon najviše voli provoditi večer igrajući „Klingonski Boggle“ s njihovim društveno neprilagođenim prijateljima Wolowitzom i Koothrappalijem, kolegama znanstvenicima s Caltecha. Međutim, Leonard u Penny vidi cijeli svemir novih mogućnosti… Uključujući ljubav.

NOVE EPIZODE HIT SERIJA:

KRONIKE TIMES SQUAREA II (The Deuce II.)
Ponedjeljkom nova epizoda u 20.00 h na HBO-u
Ponedjeljkom nova epizoda na HBO GO-u

Glume: James Franco, Maggie Gyllenhaal

HBO-ova dramska serija „Kronike Times Squarea“ prati uspon pornografske kulture u New Yorku od ranih 1970-ih do sredine 1980-ih istražujući kaotičan svijet seksualne trgovine od trenutka kada su i liberalizirana kulturna revolucija američke seksualnosti i nove pravne definicije opscenosti stvorile milijardu dolara vrijednu industriju koja je sada elementarna komponenta američkog kulturnog krajolika. Serija prati niz barmena, prostitutki, svodnika, policajca i noćnih ptica dok se kreću svijetom seksa, zločina, odlične zabave i nasilja, kao i uspon biznisa pornografije od salona za masažu i filmskih laboratorija koje financira mafija do legitimnosti i kulturne permanencije.

SAJAM TAŠTINE (Vanity Fair)
Utorkom nova epizoda u 20.00 h na HBO-u
Ponedjeljkom nova epizoda na HBO GO-u

Glume: Olivia Cooke, Tom Bateman, Johnny Flynn, Martin Clunes, Claudia Jessie

Nova adaptacija književnog klasika Williama M. Thackerayja, „Sajam taštine“, odvija se u vrijeme Napoleonskih ratova i slijedi Becky Sharp (Olivia Cooke) dok se pokušava izvući iz siromaštva i uspeti u visoko englesko društvo. Njezina priča o „lupeštvu, zločinu, veselju, ljubavi, odbacivanju, smijanju, varanju, borbi i plesu“ vodi je sve do dvora kralja Georgea IV. preko bitke za Waterloo, uz usputna slamanja srdaca i gubitak bogatstva.

HEATHERICE (Heathers)
Utorkom nova epizoda u 20.50 h na HBO-u
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Grace Victoria Cox, James Scully, Melanie Field, Brendan Scannell, Jasmine Mathews

Na temelju istoimenog kultnog klasika iz 1988. godine „Heatherice“ sat vremena duga crnohumorna antologija smještena je u današnje vrijeme u kojoj se Veronica Sawyer nosi s vrlo različitom, ali jednako opakom skupinom heatherica. Veronica je oduvijek bila dobra osoba, sve dok ne upozna i ne zaljubi se u novog tipa u gradu, J. D.-ja. Heather Chandler nekonvencionalna je vođa heatherica koja vlada srednjom školom Westerburg uz pomoć straha, zastrašivanja i nevjerojatnog osjećaja za modu. Heather Duke je gadura i desna ruka Heather C., a Heather McNamara živi u sjeni ostalih heatherica. Srednja škola djeluje malo mračnije nego što se sjećate dok Veronica, J. D. i heatherice provode svoju nihilističku vrstu pravde na hodnicima srednje škole Westerburg.

WHO IS AMERICA? (Who is America?)
Petkom nova epizoda u 22.00 h na HBO 3
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Sacha Baron Cohen

„Who is America?“ Satirična je polusatna serija komičara Sache Barona Cohena i njegov povratak televizijskim serijama prvi put u više od desetljeća. Serija na kojoj se radilo prošle godine u sedam epizoda istražuje različite pojedince, od zloglasnih preko nepoznatih diljem političkog i kulturnog spektra, koji čine ovu jedinstvenu naciju.

CRNO JEZERO (Black lake)
Cetvrtkom nova epizoda u 22.00 h na HBO 3
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Sarah-Sofie Boussnina, Filip Berg, Mathilde Norholt, Philip Oros, Aliette Opheim

Mlad i ambiciozan Johan i njegovi prijatelji zapadnu u uznemirujuće situacije kada posjete napušteno skijaško odmorište Crno jezero, u kojem se zbio užasan zločin. Crno jezero nalazi se u zabiti i bilo je napušteno godinama prije nego što je Johan onamo pozvao svoje prijatelje. On želi ponovno otvoriti ovaj izolirani hotel i vratiti mu nekadašnju slavu, no zabavni istraživački put ubrzo postaje mračan. Već prve večeri Johanovu djevojku Hanne probudi stravično udaranje u podrumu, no vlasnik hotela ne dopušta im da ga istraže. Naši junaci otkrivaju da je odmorište zatvoreno nakon što je ondje cijela obitelj pronađena zadavljena. Jedan po jedan, svaki se od naših junaka budi crvenih očiju i s noćnim morama o tome da su ih zadavili. Osjećaji opasnosti i straha rastu i Hanne je uvjerena da im nadnaravne sile žele nauditi. Komu se može vjerovati? Tko će preživjeti?

IGRAČI IV (Ballers IV.)
Ponedjeljkom nova epizoda u 21.00 h na HBO-u
Ponedjeljkom nova epizoda na HBO GO-u

Glume: Dwayne Johnson, John David Washington, Omar Benson Miller, Donovan W. Carter, Rob Corddry

Spencer Strasmore (Dwayne „The Rock“ Johnson) i simpatična skupina kolega, suparnika i klijenata profesionalnog footballa vraćaju se u četvrtoj sezoni HBO-ove humoristične hit-serije koja ulazi dublje u ekstravagantan, visokorizični, lovaški svijet profesionalnog footballa. Nakon što je odbio kompromitirati principe i udruži snage s prljavo bogatom braćom Anderson kako bi prebacio footballsku franšizu u Vegas, ove sezone Spencer i njegov partner Joe Krutel planiraj proširiti menadžerski biznis i pokušavaju ući u posao s ekstremnim sportovima u Los Angelesu koji drži divlje neovisni Lance Klians. U međuvremenu, Ricky Jerret planira se vratiti u igru i teško se snalazi u novoj ulozi oca; Charles se suočava s brojnim izazovima kao glavni menadžer; Vernon nastavlja s rasipništvom, na žalost svog pomoćnika Reggieja, a Jason pokušava Spencera spojiti s talentiranim srednjoškolcem Quincyjem Crawfordom i njegovom podjednako dojmljivom majkom Jaydom.

CASTLE ROCK (Castle Rock)
Utorkom nova epizoda u 22.00 h na HBO-u
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: André Holland, Melanie Lynskey, Bill Skarsgård, Jane Levy, Sissy Spacek

„Castle Rock“ psihološka je horor-serija smještena u svijet Stephena Kinga koja objedinjuje mitologiju i intimno pripovijedanje iz Kingovih najboljih djela – riječ je o epskoj sagi o tami i svjetlosti koja se odigrava na nekoliko kvadratnih kilometara šumovitoga kraja u Maineu.

ŠEST II (Six II.)
Petkom nova epizoda u 20.00 h na HBO-u
Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Barry Sloane, Kyle Schmid, Juan Pablo Raba, Edwin Hodge, Olivia Munn

Vojna drama „Šest“ prikazuje opasne pothvate Navy SEAL tima šest, američkih najelitnijih vojnih snaga, dok progone traženog talibanskog vođu u teroristima opterećenom Afganistanu. Inspirirana stvarnim misijama, serija nas vodi u uzbudljive borbe s kojima se ti ljudi suočavaju, i na bojištu i izvan njega, u svojoj posvećenosti zaštiti i služenju svojoj zemlji. U drugoj sezoni Olivia Munn glumi požrtvovnu časnicu CIA-e koja se uspinje kroz redove kako bi radila s našim timom, a uvodi se i novi član tima. Dok se muškarci nose s delikatnom ravnotežom između bojnog polja i kućnog života, žene u našoj priči uspinju se do novih razina snage i neovisnosti. „Šest“ su osmislili i napisali za „Oscara“ nominirani William Broyles („Brodolom života“, „Apollo 13“, „Gušteri“) i David Broyles, vojni veteran specijalnih operacija.

BIJELO II (Snowfall II.)
Petkom nova epizoda u 21.00 h na HBO-u
Petkom nova epizoda na HBO GO-u

Glume: Damson Idris, Carter Hudson, Sergio Peris-Mencheta, Emily Rios, Isaiah John

Serija „Bijelo“ nastavlja s uzbudljivom pričom o početku epidemije ovisnosti o kokainu i radikalnog utjecaja kokaina na kulturu. U drugoj sezoni pratimo stari ansambl likova čiji se životi isprepleću u mozaiku Los Angelesa na početku 1984., kada svi oni pokušavaju doći do svoga konačnog cilja – novca, moći i utjecaja. Među njima su Franklin Saint, mladi ulični poduzetnik koji počinje shvaćati opasnosti uspjeha; Teddy McDonald, operativac CIA-e koji otkriva da bi njegovu neslužbenu operaciju koju financira novac zarađen na drogi mogli ugroziti neočekivani izvori, i osobni i profesionalni; Gustavo „El Oso“ Zapata i Lucia Villanueva, par koji prodaje drogu i otkriva potentnost „cracka“ te pokušava zaraditi na njemu, unatoč novim opasnostima koje dolaze s time.

PANDŽE (Claws)
Srijedom nova epizoda u 21.45 h na HBO 3
Cijela I. i II. sezona dostupne na HBO GO-u

Glume: Niecy Nash, Carrie Preston, Harold Perrineau, Jenn Lyon, Judy Reyes

Radnja serije odvija se u jednom salonu za nokte na Floridi. „Pandže“ je ultramračno, ludo duhovito promišljanje o opakosti žena u kojemu pratimo uspon pet različitih, podmuklih manikerka u salonu za nokte „Umjetnost noktiju Okruga Manatee“, u kojem se događa mnogo više od svilenih manikura i pedikura. U središtu svega jest vlasnica salona Desna koja živi sa svojim psihički bolesnim bratom blizancem Deanom i skrbi se za njega. Osoblje salona čine Desnina najbolja prijateljica Jennifer, bivša partijanerica koja jedva ostaje trijezna i odgaja dvoje djece iz bivših veza; Tiha Ann, Desnina tajanstvena vozačica koja je ujedno i zaštitarka u salonu; blaga i uštogljena Polly, koja je nedavno bila u zatvoru zbog krađe identiteta te Virginia, koja nimalo ne skriva činjenicu da joj je posao vrlo dosadan i da gubi strpljenje za njega. Dodatan kaos u salon unose Roller, gangsterska seljačina koja vodi jedva legalnu kliniku za liječenje bolova, a kroz Desnin salon pere svoju golemu zaradu od nje; Bryce, Jenniferin suprug koji je također odnedavno trijezan i pokušava raditi legalno kao životni trener; dr. Ken Brickman, pravi pravcati liječnik u totalno lažnoj i nelegalnoj klinici te Ujak Tatica, opasni šef južnjačke mafije koji je velik katolik i aktivni biseksualac.

SLAVNA I ZALJUBLJENA (Famous In Love)
Srijedom nova epizoda u 21.00 h na HBO 3
I. i II. sezona dostupne na HBO GO-u

Glume: Bella Thorne, Charlie DePew, Georgie Flores, Carter Jenkins, Niki Koss

Serija „Slavna i zaljubljena“ temelji se na romanu Rebecce Serle. Glavna je junakinja obična studentica Paige (Bella Thorne) koja se proslavi nakon audicije za glavnu ulogu u holivudskom blockbusteru. Paige se mora naučiti snalaziti u svom novom životu prepunom slavnih i s nevjerojatnom kemijom sa svojom dvojicom kolega iz filma, a dobno otkriva koje su pozitivne i negativne strane života nove najpopularnije djevojke u gradu.

MARATONI SERIJA

MLADI SHELDON I (Young Sheldon I)
Maraton cijele sezone 28. listopada od 08.00 h na HBO 3
Cijela sezona dostupna na HBO GO-u

Glume: Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Montana Jordan, Raegan Revord

Za devetogodišnjeg Sheldona Coopera nije lako odrastati u istočnom Teksasu. Biti genijalan um kakav se rađa jedanput u generaciji, sposoban za naprednu matematiku i znanost, nije uvijek korisno u zemlji gdje kraljuju američki nogomet i crkva. I dok se ranjivi, daroviti i pomalo naivni Sheldon nosi sa svijetom, njegova vrlo normalna obitelj mora pronaći način da se nose s njim. Njegov otac George pokušava se snaći kao srednjoškolski trener američkog nogometa i kao otac dječaka kojeg ne razumije. Sheldonova majka Mary žestoko štiti i odgaja svog sina u gradu u koji se on jednostavno ne uklapa. Sheldonov stariji brat Georgie trudi se najbolje što može u srednjoj školi, ali teško je biti kul kad pohađaš iste predmete kao tvoj čudni 9-godišnji brat. Naposljetku, tu je Sheldonova sestra blizanka Missy koja katkad zamjera što Sheldon dobiva svu pozornost, ali također ostaje jedina osoba koja Sheldonu može pouzdano reći istinu. Tijekom deset godina u „Teoriji velikog praska“ publika je upoznala legendarnog, ekscentričnog i nevjerojatnog Sheldona Coopera. Ova humoristična serija daje nam priliku da se upoznamo s njim u djetinjstvu kada tek kreće na svoj nevini, nespretni i nadobudni put prema čovjeku kojim će postati.

LAGODAN ŽIVOT (Aranyelet)
Maraton cijele I. sezone 6. listopada od 20.00 h na HBO 3
Maraton cijele II sezone 13. listopada od 20.00 h na HBO 3

Obje sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Szabolcs Thuróczy, Eszter Ónodi, Laura Döbrösi, Renátó Olasz, Zsolt Anger

Obitelj Miklósi ima život na kojem bi svi pozavidjeli. Otac Attila uspješan je poduzetnik, majka Janka radi kao volonterka u azilu za beskućnike. Njihova kći Mira najbolja je u razredu, a čak i buntovna crna ovca Mark talentiran je i planira karijeru kao reper. No njihov lagodan život samo je iluzija. Prikriva neke vrlo čuvane tajne – imaju golem dug u banci, njihova luksuzna vila zapravo pripada prijatelju mafijašu, a oni sami preživljavaju s pomoću raznih trikova. Kada stvari postanu previše za Attilu, a on se odluči promijeniti, obiteljska je idila razorena. Kao što ćemo vidjeti, svatko ima različite ideje o tome što žele od života.

PREMIJERE BLOCKBUSTERA I HIT FILMOVA

Film Marvel Studija Black Panther (Black Panther), prati T'Challu koji se nakon smrti oca, kralja Wakande, vraća kući u izoliranu, tehnološki naprednu afričku naciju kako bi naslijedio prijestolje i zauzeo svoje zakonito mjesto kao kralj. Ali kada se snažan stari neprijatelj ponovno pojavi, T'Challa će se naći na kušnji i kao kralj i kao Black Panther kad ga uvuku u strašan sukob koji ugrožava sudbinu Wakande i cijelog svijeta. Suočen s izdajom i opasnošću, mladi kralj mora okupiti svoje saveznike i osloboditi punu moć Black Panthera kako bi porazio svoje neprijatelje i osigurao sigurnost svog naroda i njihova načina života.
Premijera: 14. listopada u 20.00 h na HBO-u
Na HBO GO-u dostupno od 14. listopada

U filmu Ubojstvo u Orient Expressu (Murder On The Orient Express) nakon šokantnog ubojstva bogatog biznismena u raskošnom europskom vlaku koji putuje na zapad usred zime, privatni detektiv Hercule Poirot mora upotrijebiti sva svoja umijeća kako bi otkrio koji je od eklektičnih putnika u vlaku ubojica, prije nego što on ili ona opet ne napadnu. Kenneth Branagh režira i predvodi zvjezdanu glumačku postavu među kojoj su Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz i Judi Dench, u ovom elegantnom, neizvjesnom i uzbudljivom misteriju temeljenom na najprodavanijem romanu Agathe Christie.
Premijera: 7. listopada u 20.00 h na HBO-u
Na HBO GO-u dostupno od 7. listopada

Film redatelja Sache Gervasija Moja večera s Herveom (My Dinner With Herve), temelji se na priči koju je napisao sa Seanom Macaulayom i prati neizgledno prijateljstvo koje se razvilo jedne divlje noći u L. A.-u između novinara u usponu Dannyja Tatea (Jamie Dornan) i glumca Hervéa Villechaizea (Peter Dinklage), najpoznatijeg svjetskog patuljka revolveraša, čije su posljedice obojici promijenile život.
Premijera: 21. listopada u 20.00 h na HBO-u
Na HBO GO-u dostupno od 21. listopada

U filmu Iz ništavila (In The Fade) Katin život se raspadne kad joj muža Nurija i malog sina Rocca ubiju u bombaškom napadu. Njezini prijatelji i obitelj pokušavaju joj pružiti potrebnu potporu, a Katja nekako uspije preživjeti pogreb. No naporna potraga za počiniteljima i razlozi iza bezumnog ubojstva kompliciraju Katjinu bolnu korotu, otvarajući rane i sumnje. Danilo, odvjetnik i Nurijev najbolji prijatelj, zastupa Katju na konačnom suđenju protiv dvoje osumnjičenih: mladog para s neonacističke scene. Suđenje dovodi Katju do ruba, ali za nju jednostavno nema alternative: ona želi pravdu.
Premijera: 13. listopada u 20.00 h na HBO-u
Na HBO GO-u dostupno od 13. listopada

Film Proud Mary (Proud Mary) prati Meri (Taraji P. Henson) ubojitu, profesionalnu plaćenicu koja radi za najpoznatiju zločinačku obitelj u gradu, na čijem je čelu Benny (Danny Glover). Kad Mary upuca zaštićenog mafijaša kako bi spasila dječaka, mora se sukobiti s galerijom kriminalaca, od ruske mafije do onih njoj najbližih, uključujući i svog bivšeg ljubavnika. Naoružana svojom pameću – i ormarom punim oružja – Mary je spremna na sve kako bi bila posljednja preživjela u ovom energičnom i eksplozivnom akcijskom trileru.
Premijera: 26. listopada u 20.45 h na HBO-u
Na HBO GO-u dostupno od 26. listopada

PREMIJERE DOKUMENTARACA

JANE FONDA U PET ČINOVA (Jane Fonda i n five acts)
Premijera 4. listopada u 21.35 h na HBO-u
Već dostupno na HBO GO-u

U režiji nagrađivane dokumentaristice Susan Lacy, „Jane Fonda u pet činova“ intimni je pogled na Fondin jedinstveni put. Crpi iz intervjua s Fondom dugih 21 sat u kojima iskreno i otvoreno govori o svom životu i pogreškama.
Djevojka iz susjedstva, seksi mačka, aktivistica, tajkunica fitnesa: oskarovka Jane Fonda živjela je životom obilježenim kontroverzama, tragedijom i preobrazbom, a sve je to učinila pred očima javnosti. Uz intervjue s Robertom Redfordom, Lily Tomlin, producenticom Paulom Weinstein i bivšim supruzima Tomom Haydenom i Tedom Turnerom, između ostalih, prva četiri čina Fondina života nazvana su prema četvorici muškarca s kojima je dijelila osobne i profesionalne ambicije i koji su jako utjecali na njih. Peti čin je nazvan po samoj Fondi, koja se suprotstavlja svojim demonima, ponovno se povezuje sa svojom obitelji i nastavlja uspješnu karijeru i kao glumica i kao aktivistica, ali pod svojim uvjetima.

UKRADENE KĆERI: OTMICE BOKO HARAMA (Stolen Daughters: Kidnapped By Boko Haram)
Premijera 25. listopada u 22.10 h na HBO-u
Na HBO GO-u dostupno od 23. listopada

Dana 7. svibnja 2018. obilježava se prva godišnjica oslobađanja 82 od 276 nigerijskih školarki koje je 2014. iz škole u Chiboku u sjevernoj Nigeriji oteo i tri godine u golemoj šumi Sambisa skrivao Boko Haram, nasilni islamski pobunjenički pokret. Film pripovijeda o vremenu koje su djevojke provele u zatočeništvu i prati njihove živote tijekom prošle godine. S dopuštenjem ekskluzivnog pristupa oslobođenim djevojkama, koje su nakon puštanja odvedene u tajnu vladinu sigurnu kuću u glavnom gradu Abuji, film pokazuje kako se mlade žene prilagođavaju životu nakon traumatičnog zatvora i kako nigerijska vlada ravna njihovim ponovnim ulaskom u društvo.

Svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni i putem HBO usluga videa na zahtjev - HBO On Demand i HBO GO.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala