Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dodijeljene nagrade Emmy
Sinoć je u Hollywoodu održana svečana ceremonija dodjele nagrada koju su predvodile serije "The Marvelous Mrs. Maisel" i "Igra prijestolja"

Dodijeljene nagrade Emmy

U tipično politički nabijenoj ceremoniji dodjele najprestižnijih televizijskih nagrada Emmy ipak su do izražaja uspjele doći serije i njihovi stvaratelji i glumci. Amazon se posebno proveselio jer je njihova serija The Marvelous Mrs. Maisel kući otišla s nagradama za najbolju humorističnu seriju, najbolju glumicu u humorističnoj seriji (Rachel Brosnahan), najbolju sporednu glumicu (Alex Borstein), plus za scenaristička i redateljska priznanja za Amy Sherman Palladino.

Serija Igra prijestolja imala je najviše nominacija, a osvojila je čak šest nagrada, među kojima su ona najbitnija - za najbolju dramsku seriju - te nagrada za najboljeg sporednog glumca, koja je otišla u ruke Petera Dinklagea.

Za najboljeg glumca u dramskoj seriji nagrađen je Matthew Rhys za seriju Amerikanci, dok je najboljom dramskom glumicom proglašena Claire Foy za ulogu u seriji The Crown. Za najbolju sporednu dramsku glumicu nagrađena je Thandie Newton za Westworld.

Bill Hader proglašen je najboljim humorističnim glumcem, a njegov kolega Henry Winkler osvojio je svoj prvi Emmy u karijeri za sporednu ulogu u seriji Barry.

Najboljom limitiranom serijom proglašena je Američka kriminalistička priča: Ubojstvo Giannija Versacea, a najboljim televizijskim filmom proglašena je epizoda serije Black Mirror - USS Callister.

Posebnu pažnju privukao je redatelj Glenn Weiss, koji je bio dvostruki pobjednik večeri: nakon osvojene nagrade za režiju specijala na Oskarima svoj je govor zahvale iskoristio kako bi zaprosio svoju djevojku koja je, srećom, pristala.

Ostale dobitnike provjerite na službenim stranicama.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala