Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Mirjana Hrga javno proziva bivšu šeficu Ivu Gačić
...koja joj navodno nije dopustila da radi priču o Severininom zadiranju u Crkvu

Mirjana Hrga javno proziva bivšu šeficu Ivu Gačić

PIŠE: Dario Petruševski

Bivša zvijezda Nove TV i novopečena gospođa Šarić otkrila je tjedniku Arena kako s nekadašnjom prijateljicom i šeficom Ivom Gačić više nije u dobrim odnosima, a dodala je i kako su se posvađale zbog Severine, velike prijateljice Ive Gačić koja u programu Nove TV, prema Hrginim riječima, ima protekciju.

Mirjana Hrga namjeravala je, naime, obraditi Severinine provokacije sa Crkvom, i to sa "sociološkog aspekta", ali joj je Iva Gačić to zabranila. "Ne želim govoriti o tome uime lijepih dana", izjavila je Hrga, ali je jasno dala do znanja kako je odnos sa šeficom, a ne "poplava žutila" pravi razlog zbog kojeg je napustila tu komercijalnu televiziju.

Iako još ne zna hoće li se vratiti u novinarstvo, Hrga otkriva kako je s još 40-ak novinara pokrenula inicijativu kojom traži zaštitu kvalitetnog novinarstva. "42 novinara potpisalo je inicijativu u kojoj tražimo da se zaštiti sloboda javne riječi u Hrvatskoj i da se zaustavi ovaj strašan trend u novinarstvu, koji je obilježio 2008. godinu, kada je većina uglednih novinara otišla iz visokotiražnih listova u manje tiražne, da bi uopće imali prostora za rad, a sada nekima od njih i tamo prijete otkazi. Inicijativu ćemo ovih dana uputiti Europskoj komisije u Hrvatskoj i premijeru Sanaderu. Naš apel za spas medija u Hrvatskoj nije objavio niti jedan medij. Strašno je kada mi novinari nemamo gdje objaviti nešto što se tiče i nas i društva u cijelosti", zaključuje Hrga.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    artoffsoul artoffsoul @ 3.3.2009. 19:29
    to je sveopći trend u hrvata. kvalitetni novinari se moraju maknut da bi na njihova mjesta došli poslušnici koji će nam iz dana u dan servirat priće o raznim vlatkama i gotovčevima.
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala