Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Jackie Chan u borbi za spas zelene planete
"Zeleni junaci Jackieja Chana" - premijera u subotu 1. rujna na National Geographicu

Jackie Chan u borbi za spas zelene planete

Jackie Chan, međunarodna filmska zvijezda, zajedno s tehnološkim inovatorom i istraživačem Arthurom Huangom, u novom serijalu Zeleni junaci Jackieja Chana koja započinje s emitiranjem u subotu 1. rujna u 19:00h na National Geographicu, želi pokazati kako može izgledati novo lice ekološki osviještene planete. 

 

Planeta Zemlja već se dugo nosi s izazovima uzrokovanim viškom otpada. Najveći izazov je višak plastike, koja se jako teško i jako dugo razgrađuje te predstavlja najveću ekološku opasnost za budućnost života na Zemlji. Mnogobrojne akcije koje su pokrenute posljednjih godina, prije svega pokušavaju podići razinu svijesti o problemu kojeg je čovjek sam uzrokovao. Jackie Chan, strastveni zagovornik zaštite okoliša je u kombinaciji s inovatorom Huangom odlučio promijeniti ekološku sliku Zemlje koristeći izume koji će pomoći u recikliranju otpada.

Na takav način su i izumili novi mobilni stroj – Trashpresso s kojim pomažu udaljenim i zaboravljenim zajednicama u borbi protiv ekološkog otpada. Jackie Chan i Arthur Huang u ovom serijalu odlaze testirati stroj na jednom od klimatski najzahtjevnijih područja na svijetu – Tibetanskoj visoravni. Jedan od najvećih izazova jest svladati tehničke poteškoće koje uzrokuje ogromna visina i iznimno hladna klima. Upravo zbog takve teške prohodnosti, ova područja često znaju biti zaboravljena i ekološki ugrožena. Osnovna ideja je prije svega osvijestiti mlađe naraštaje o problemima zagađenja s kojima će se susretati cijeli život. Pod mentorstvom Jackieja Chana tibetanska djeca naučit će odvajati otpad i koristiti novi izum za recikliranje plastike.

Odgajanje novih, ekološki osviještenih naraštaja ključ je za očuvanje prirodnog i životinjskog svijeta Zemlje. Druga faza ekološke akcije je uključivanje lokalnih vlasti i nevladinih organizacija kako bi se što učinkovitije kupio otpad i uspješno prenamijenio u druge svrhe. Cilj ovog serijala je promicanje svijesti o ekološkim, a i društvenim posljedicama koje dolaze od odabira proizvoda koje čovječanstvo svakodnevno konzumira.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2020 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - mojtvportal.si Moj TV - TV Program za 200+ kanala