Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Viasat History donosi najveće trenutke povijesti
Povijesni kanal donosi dvije uzbudljive i ekskluzivne dokumentarne serije "The Story of Europe" i "Pompeii: Countdown to Disaster"

Viasat History donosi najveće trenutke povijesti

Foto: ZDF

Dva uzastopna mjeseca ovog ljeta, Viasat History, televizijski kanal koji vas vodi na putovanje natrag u prošlost, premijerno će i ekskluzivno prikazati dvije najveće povijesno-dokumentarne serije u svijetu.

The Story of Europe, koja će se premijerno prikazati u subotu 25. kolovoza u 20 sati revolucionarna je serija od šest epizoda koja predstavlja priču Europe, istražujući šest različitih poglavlja njezine šarolike povijesti. S renomiranim povjesničarom Sir Christopherom Clarkom kao voditeljem, ova fascinantna serija gledatelje vodi na put kroz vrijeme i prostor. Počinje s fizičkim počecima kontinenta te prelazi na razdoblje dolaska prvih doseljenika. Svaka epizoda prati razvoj europske kulture i religije, kao i povijesna postignuća u istraživanju, tehnologiji i politici te, naposljetku, odvažno istražuje sadašnjost i budućnost kontinenta.

Voditelj serije Sir Christopher Clark 22. je regius profesor povijesti na Sveučilištu Cambridge. Godine 2015. dobio je titulu Sir za svoje doprinose englesko-njemačkim odnosima. Clarkova iskrena ljubav prema povijesti pomaže dočarati događaje zbog kojih je Europa bila u središtu svjetskih zbivanja tisućama godina. Kontinent je položio temelj za većinu modernih društava diljem svijeta, dok su neprestano promjenjivi krajolici, klima, flora i fauna pridonijeli stvaranju zasebne priče Europe. Predivna fotografija, relevantna pitanja i fascinantni uvidi oslikavaju prekrasan portret Europe.

U mjesecu rujnu, točnije u nedjelju 16. rujna u 20 sati premijerno će se prikazati još jedna doista uzbudljiva serija na Viasat Historyju, Pompeii: Countdown to Disaster. Ova serija od tri epizode dočarava posljednjih 48 sati života u Pompejima prije povijesne katastrofe u kojoj je cijeli rimski grad prije 2000 godina zakopan nakon goleme vulkanske erupcije.

Voditelji su serije povjesničarka dr. Bettany Hughes, arheologinja Raksha Dave i britanski novinar i radijski te televizijski voditelj John Sergeant. Svatko od njih istraživat će sate prije smrtonosne erupcije Vezuva. Pokrivajući cijeli uništeni grad i okolna područja, tri voditelja pridružit će se novim iskapanjima s obzirom na to da im je odobren pristup najočuvanijim rimskim nalazištima. Pozvani su kako bi pregledavali netaknute ljudske ostatke koji se analiziraju učinkovitim tehnikama poput CT skeniranja, rendgenskih snimki i DNK testova. Uz to, posjetit će i opasni vulkan te otkriti mnoštvo fascinantnih i nepoznatih tajni o gradu i njegovim stanovnicima koji su pod pepelom bili skriveni 2000 godina.

Povijest se nikada dosad nije toliko slavila. Kolovoz i rujan gledateljima ne donose samo jednu nego čak dvije nevjerojatne i ekskluzivne dokumentarne serije koje će se premijerno prikazati na kanalu Viasat History.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala