Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tajne svijeta kojeg prekrivaju kilometri vode
"Isušivanje oceana" - Premijera u nedjelju 5. kolovoza u 21:55h na National Geographicu

Tajne svijeta kojeg prekrivaju kilometri vode

Novi serijal Isušivanje oceana, nakon ostalih uspješnica poput Isušivanje Alcatraza i Isušivanje oceana: Misteriji dubina, ovaj novi istražuje dubine Kineskog mora, Mediterana, Nila, Pacifičkog prstena, Indijskog oceana, Meksičkog zaljeva, Baltičkog mora. Ovaj serijal od 10 epizoda koji započinje s emitiranjem u nedjelju, 5. kolovoza u 21:55 na National Geographicu, 'zaronit' će u svijet kojeg prekrivaju kilometri vode.

Korištenjem inovativne tehnologije za skeniranje morskog tla, digitalnih rekonstrukcija i znanstvenih podataka, serija će otkriti jedan od najvećih misterija i fenomena na našem planetu – beskrajna podmorska bespuća. Uz moćni utjecaj vode, cilj serijala je i da nađe odgovore na pitanja: što je točno uzrokovalo brodolome, kako suvremena tehnologija funkcionira u izazovnim klimatskim uvjetima, gdje se još nalaze tajne nacista, zašto je potraga za Atlantidom aktualna i što mogu pradavne geološke formacije reći o životu na Zemlji.

Tri četvrtine površine zemaljske kugle otpada na oceane. Impresivnost oceana, rijeka, jezera i ostalih oblika vode nije samo u veličini nego i važnosti za naš planet zbog stvaranja i održavanja biljnog i životinjskog svijeta. Međutim, snaga vode i njezina zapanjujuća pojavnost, ostavljala je ogromne površine nedostupne ljudskom oku. Počevši od napuštenih brodova, brojnih antičkih ostataka, pa čak do geološke evolucije Zemlje, jako dugo su bivale tajnama koje se nisu mogle riješiti.

Serijal Isušivanje oceana prijeći će tematske cjeline od izgubljenih civilizacija Mediterana, devastirajućih prirodnih katastrofa Pacifičkog vatrenog prstena, priča o piratstvu, ropstvu i asteroidu iz doba dinosaurusa Meksičkog zaljeva, najveće pomorske bitke Kineskog mora do još neotkrivenih misterija suvremenog društva.   

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala