Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pronađen izgubljeni scenarij za film Stanleya Kubricka
"Burning Secret" se temelji na istoimenoj noveli Stefana Zweiga, a pronađeni scenarij je spreman za snimanje

Pronađen izgubljeni scenarij za film Stanleya Kubricka

Skoro 20 godina nakon njegove smrti, Stanley Kubrick i dalje nastavlja fascinirati i zbunjivati. Nevjerojatno utjecajan filmaš je skoro jednako poznat radi filmova koje nije napravio kao i radi onih koje je snimio. Sada se čini kako bi jedan od nesnimljenih filmova - Burning Secret - ipak mogao ugledati svjetlo dana.

Kubrick je scenarij napisao zajedno s Calderom Willinghamom još 1956. godine, prije no što je snimio Staze slave. Scenarij se temelji na istoimenoj noveli iz 1913. godine bečkog autora Stefana Zweiga, koja je već dobila adaptaciju 1988. godine.

Scenarij je pronašao Nathan Abrams, profesor filma na sveučilištu Bangor u Walesu. "Nisam mogao vjerovati.", rekao je profesor. "Ovo je tako uzbudljivo, bili smo uvjereni da je izgubljen."

"Kubrickovi poznavatelji znaju da ga je namjeravao snimiti, ali nitko nije mislio da je scenarij već završen. Mi sad imamo kopiju koja nam dokazuje da je napravio cijeli scenarij.", dodao je Abrams. On opisuje projekt kao "suprotnost od Lolite".

"U Burning Secretu glavni se lik sprijatelji sa sinom kako bi došao do majke. U Loliti se glavni lik ženi s majkom kako bi došao do kćeri. Mislim da bi bilo malo 'zeznuto' takvu priču složiti 1956.", komentirao je Abrams.

Scenarij navodno ima preko 100 natipkanih stranica te Abrams smatra kako bi današnji filmaši bez problema mogli snimiti taj film.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala