Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska
Nakon što su izgubili u polufinalu od Hrvatske, Englezi će pokušati doći do medalje u ogledu s Belgijancima

Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Nakon bolnih poraza u polufinalu, gdje je Belgija izgubila od Francuske, a Engleska je poražena od naših Vatrenih, ove će dvije momčadi odmjeriti snage u utakmici za treće mjesto i pokušati kući donijeti barem brončanu medalju.

Englezi i Belgijanci već su se dosta puta sreli na terenu i u većini je slučaja engleska ekipa bila nadmoćnija. Belgija je pobijedila samo tri puta, ali jedan od ta tri dogodio se upravo na ovom svjetskom prvenstvu. U grupnoj fazi natjecanja Belgija je slavila 1:0.

Iako Belgija nije uspjela izboriti povijesno finale za njihovu zemlju, još ima šanse za povijesni uspjeh jer bi im eventualna brončana medalja bila najbolji rezultat ikada. Do sada su se samo jednom našli u borbi za treće mjesto i to 1986., kada ih je savladala Francuska.

Engleska momčad također je neočekivano došla do polufinala, a tamo su očekivali laku pobjedu nad Hrvatskom i ulazak u finale bez većih poteškoća. No, nakon malo lakšeg prvog poluvremena, hrvatska se momčad u drugom probudila i Englezi više nisu imali rješenja za našu igru. Perišić i Mandžukić srušili su im snove i ostvarili za nas povijesnu pobjedu. Što se Engleza tiče, do sada nisu niti jednom osvojili brončanu medalju. Posljednji put kad su bili u utakmici za treće mjesto bilo je 1990. godine, kada su izgubili od domaćina Italije.

Tko će biti bolji u ovom ogledu doznat ćemo danas od 16 sati, kada na HTV 2 počinje prijenos utakmice.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala