Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U susret sportskom spektaklu godine
Jedinstveni dokumentarni film: „Ekstremni nogomet: Rusija” na National Geographicu

U susret sportskom spektaklu godine

Rusija će ovoga ljeta, tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva, ugostiti 31 nacionalnu reprezentaciju iz cijeloga svijeta, koje će odigrati ukupno 64 utakmice na 12 stadiona u 11 gradova. U susret tom najvećem nogometnom događaju godine, koji započinje 14. lipnja, National Geographic prikazat će jednosatni dokumentarac – Ekstremni nogomet: Rusija - koji promatra i istražuje Rusiju kroz prizmu nogometa! Ovaj zanimljivi dokumentarni film o Rusiji i njenim nogometnim običajima možete pogledati u subotu 2. lipnja u 21:55 h na National Geographic-u.

Najveća zemlja na svijetu s raznolikim stanovništvom, Rusija ima dugačku tradiciju u nogometu. Dokumentarni film Ekstremni nogomet: Rusija povest će nas na putovanje čitavom Rusijom i pokazati kako se izrađuju nogometne lopte od sobovske kože u Sibiru, upoznati će nas s talentiranim mladim igračima u Sankt-Peterburgu i približit će nam jako popularnu verziju nogometa – nogometa na motociklima. Pravila ovoga nogometa su jednostavna, a cilj je isti kao i u „uobičajenom“ nogometu – dati gol suprotnom timu. Jedina je razlika što se ovaj igra na motociklima, tako da igrači jednom nogom dobacuju jedni drugima loptu, dok im je druga noga na motociklu. Branitelji gola su jedini u igri koji nisu na motociklu, a njihov je zadatak obraniti gol od velike teške lopte koja se koristi u ovoj verziji najpopularnijeg sporta na svijetu. Ova verzija najvažnije sporedne stvari na svijetu samo je jedna od atrakcija koja će biti opisana u dokumentarnom filmu Ekstremni nogomet: Rusija.

Ovogodišnje svjetsko nogometno prvenstvo prvo je koje će se održati u istočnoj Europi, te prvo u Europi od 2006. godine. Upravo zbog toga očekuje se da će prvenstvo posjetiti više od 1.5 milijuna ljudi. Svi stadioni se nalaze u europskom djelu Rusije, kako se ne bi trošilo previše vremena na putovanja između gradova. Drugačija priča o nogometu u zemlji domaćinu koja će biti opisana u dokumentarnom filmu Ekstremni nogomet: Rusija, poslužit će kao odlično zagrijavanje za najbitniji sportski događaj godine!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala