Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Redatelj François Ozon vraća se bolji nego ikad
Eksplicitni romantični triler "Dvostruki ljubavnik" stiže u domaća kina

Redatelj François Ozon vraća se bolji nego ikad

Četiri puta nominiran za nagradu Zlatni medvjed na filmskom festivalu u Berlinu, tri puta nominiran za Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu, tri puta nominiran za nagradu Zlatni lav na filmskom festivalu u Veneciji, nominiran za prestižnu britansku nagradu BAFTA i dobitnik Europske filmske nagrade – sve je to, a i još više, François Ozon, jedan od najprominentnijih europskih (a i svjetskih) redatelja današnjice. Od sljedećeg tjedna u domaća kina stiže nam njegovo novo remek-djelo – eksplicitni romantični triler Dvostruki ljubavnik s kojim je konkurirao za Zlatnu palmu na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu i koji se vrlo brzo pretvorio u jedan od najhvaljenijih (i najkontroverznijih) filmova u karijeri ovog potentnog redatelja.

Razočarana kratkotrajnošću glamura svijeta manekenstva kojem pripada, mlada i ranjiva Parižanka Chloe uvjerena je da su jaki i učestali bolovi u abdomenu posljedica psihosomatskog poremećaja. Ubrzo se ova ljepotica nađe na kauču šarmantnog terapeuta, dr. Paula Meyera, a njihov iz početka profesionalni odnos vrlo se brzo pretvara u seksualnu privlačnost zbog čega su u nemogućnosti nastaviti s terapijom. Prije nego oboje dobro promisle, ovi entuzijastični, ali jedno drugome još uvijek nepoznati ljubavnici započet će zajednički život. Međutim, Paulova mračna prošlost uskoro će početi isplivavati na površinu i navesti Chloe da pomisli da on skriva puno više od onoga što pokazuje. Je li ova prekrasna mlada djevojka namamljena u svijet halucinacija i snolikih prikaza života?

Glavne uloge u filmu Dvostruki ljubavnik ostvarili su Marine Vacht u ulozi Chloe te Jérémie Renier u ulozi Paula. Oboje glumaca već su radili s redateljem Ozonom – Vacht u hvaljenoj drami Mlada i lijepa, a Renier u komediji Trofejna žena. U jednoj od sporednih uloga pojavljuje se i velika francuska glumica Jacqueline Bisset. Sam film snimljen je prema romanu Lives of the Twins američke autorice Joyce Carol Oates kojeg je zapravo napisala pod pseudonimom Rosamond Smith, a kojeg je za film prilagodio upravo Ozon.

Triler Dvostruki ljubavnik uvjerljivo je najeksplicitniji film u dosadašnjoj karijeri Françoisa Ozona. Već sama uvodna scena filma bila je jedna od onih o kojima se najviše pričalo na festivalima na kojima je film premijerno prikazivan, a na popularnoj stranici Rotten Tomatoes koja se bavi prikupljanjem filmskih kritika ovo je jedan od najbolje ocijenjenih Ozonovih filmova.

O čemu se zaista radi, kakvi nevjerojatni obrati su u pitanju i kolika je razina eksplicitnosti samog uratka domaća publika može provjeriti od 17. svibnja kada ovaj hvaljeni triler stiže u domaća kina!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala