Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Stiže 3. sezona za jednu od najboljih SF serija
Trailer za treću sezonu "The Expansea" prikazuje Sunčev sustav na rubu rata

Stiže 3. sezona za jednu od najboljih SF serija

Syfy je objavio prvi puni trailer za nadolazeću treću sezonu The Expansea, nagovještava Sunčevog sustava na rubu sveobuhvatnog rata između Zemlje, Marsa i stanovnika asteroidnog pojasa.

Prošli mjesec kanal je objavio kratki teaser koji je otkrio kako će se emisija vratiti u travnju i nagovijestio da će se posada Rosinantea morati suočiti s različitim prošlim pogreškama dok rat samo što nije počeo. Novi trailer pokazuje više toga što možemo očekivati: posada koja se bavi saznanjem da je jedna od njihovih, Naomi (Dominique Tipper), predala uzorak protomolekule vođi saveza Vanjskih planeta. Ta je protomolekula bila upotrijebljena u prvoj sezoni serije kako bi ubila cijelu populaciju asteroidne stanice, a kasnije da bi se proizveo humanoidni super-vojnik koji je napao skupinu marsovskih marinaca u sezoni 2, potpaljujući napetosti između nacija Sunčevog sustava.

Te napetosti izgledaju kao da će se iduće sezone pretvoriti u nasilje. Prikazani su kratki isječci intenzivnih svemirskih bitaka, mogućnost oslobađanja protomolekule na šire područje i kapetana Jima Holdena (Steven Strait) koji kaže da su "upravo objavili rat Zemlji". U cijelom kaosu je i priča u kojoj posada traži Mei Meng, djevojčicu koja je nestala na Ganymedeu, a koja bi mogla biti povezana s programom koji je stvorio protomolekulu. Kako se čini, sljedeća sezona završit će prilagodbom ostatka Kalibanovog rata, drugog romana u seriji.

Serija je izvrsna alegorija na probleme koji nastaju zbog političkih, rasnih i društvenih podjela čovječanstva. Vidjet ćemo kako će se to odigrati kada se show vrati na Syfy za svoju treću sezonu 11. travnja.

D.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala