Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Martin Scorsese priprema epsku seriju o starim Rimljanima
Redatelj će udružiti snage s britanskim scenaristom Michaelom Hirstom koji je zaslužan za serije "Vikinzi" i "Tudori"

Martin Scorsese priprema epsku seriju o starim Rimljanima

Foto: PR Photos

Michael Hirst oduševio je svijet svojom epskom sagom Vikinzi koja je i dan danas među najpopularnijim televizijskim serijama, te kojoj Skandinavija može zahvaliti na brojnim turistima koji je posjećuju upravo zbog serije. Prije desetak godina emitirana je prva epizoda serije Tudori koja je također zaludila svijet, a sada Hirst sprema nešto novo za što će udružiti snage s holivudskim redateljem Martinom Scorseseom, saznaje The Guardian.

Cilj serije The Caesars je prikazati Julija Cezara kakvim ga do sada nismo vidjeli, kaže Hirst: „U filmovima je obično prikazan kao muškarac srednje dobi koji se bori s gorućim političkim problemima. Nitko nije govorio o njemu dok je bio mlađi, a bio je vrlo zanimljiva i ambiciozna osoba.“

Hirst je još komentirao da je jako uzbuđen zbog ovog projekta, a naveo je kako je Scorsese već godinama pokušavao napraviti televizijsku dramu o Rimljanima: „On iskreno obožava taj period i dosta zna o njemu. Već je komentirao potencijalnu seriju s mojim povjesničarom Justinom Pollardom, a čuo sam ih da su diskutirali o rimskoj poeziji te da su malo pričali na latinskom“, otkrio je. Budući da Hirst ima iskustva i priličnog uspjeha s pretvaranjem povijesti u odlične drame, ne čudi Scorseseov izbor scenarista za projekt. Osim gore spomenutih serija, Hirst je 1998. godine napisao scenarij za film Elizabeta s Cate Blanchett koji je osvojio Oscara, a bio je nominiran u još šest kategorija.

Vikinzi imaju veliki uspjeh u sjevernoj Americi u kojoj seriju prati oko 8 milijuna gledatelja po epizodi. Trenutno se prikazuje peta sezona, a u planu je i šesta. Serija Tudori je imala 4 sezone s ukupno 37 epizoda i osvojila je nekoliko Emmy nagrada te bila nominirana za Zlatni globus.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala