Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dunkirk jedini originalni igrani film među prošlogodišnjih top 20
Prošlogodišnji najunosniji filmovi na svjetskoj razini većinom su nastavci ili stripovske adaptacije

"Dunkirk" jedini originalni igrani film među prošlogodišnjih top 20

Posljednjih godina sve je jači trend snimanja remakeova, rebootova, nastavaka, prednastavaka i raznih drugih adaptacija, spin offova i slično, što najbolje pokazuje i lista najunosnijih filmova prošle godine.

Među prvih 20 filmova, ukoliko izuzmemo animirane filmove (Coco, The Boss Baby i Despicable me 3), jedino je film Dunkirk redatelja Christophera Nolana sniman po originalnom scenariju.

Najunosniji film prošle godine jest Ljepotica i zvijer, filmska adaptacija omiljene animirane priče. Nakon nje slijedi posljednji nastavak Brzih i žestokih, a iza njega su novi Ratovi zvijezda. Animirani Kako je Gru postao dobar je na četvrtom mjestu, a čak je i on nastavak.

Novi Spider-Man, Čuvari galaksije 2, Thor: Ragnarok i Wonder Woman su adaptacije popularnih stripova, a neki su i nastavci već poznatih filmova. Među njima se našao i kineski Wolf Warrior 2, još jedan nastavak.

Na desetom mjestu su posljednji Pirati s Kariba, koje slijedi remake serije It - film istog naziva. Liga pravde još je jedna stripovska adaptacija, koju slijedi posljednji film o Wolverinu - Logan. Transformers: The Last Knight novi je nastavak u Transformers franšizi, a na 15. se mjestu našao reboot poznate priče o King Kongu, film Kong: Skull Island. Njega slijedi animirani Coco i tek sada stižemo do prvog filma koji nije ni reboot ni remake niti nastavak - Dunkirk. Do 20. mjesta još su samo tri filma, a to su animirani The Boss Baby, War of the Planet of the Apes i nova verzija filma Mumija.

Ako bacimo pogled na godinu koja je pred nama možemo primijetiti da će i ova godina biti slična. Većina filmova koja će se naći na ovogodišnjoj listi najboljih najvjerojatnije će spadati u kategoriju nastavka ili remakea.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala